Автор
Весела Георгиева

5 навика в любовта, които се отразяват зле на секса

Да, животът ни вече почти изцяло се намира онлайн. Новините са в телефона или таблета, разговорите ни също, уговорките за срещи, дори често работим онлайн - през телефона или таблета. Но не забравяйте едно - телефонът ви няма място в леглото, ако искате да се радвате на качествен секс.

Пишем имейли, отваряме си пощата, докато се подготвяме за сън или непосредствено след събуждане, докато сме още между чаршафите.

Докато сте в леглото, не говорете за работа. Партньорът ви не е длъжен да слуша как се уговаряте с колежката. Това убива либидото. Вероятно е много важно да уточните кой ще плати сметката за телефона, кой ще прибере роднините от летището, обяснява Даниел Кеплер, психотерапевт от Чикаго и съветва колкото и да са важни тези разговори, да не ги провеждаме в спалнята.

Телефонът не е сексиграчка, нали? Над 75% от американците, които са семейни или живеят на семейни начала, вземат мобилния си телефон в леглото, сочи проучване. „Когато ровите из телефона си и прехвърляте сайтове, вероятно чувствате, че сте във връзка със света. Но човекът, който е до вас в леглото, никога не е присъства в този виртуален живот. И, ако той ви пита или търси вашето внимание, обичайният отговор е да почака, защото екранът ви е погълнал. А това в никакъв случай не е в полза на интимния ви живот “, казва Алена Грест.


Не превръщайте леглото в дядовата ръкавичка. Децата и кучето нямат място в него. За една или две нощи, може, но не и за постоянно. "Ако обаче децата трайно се настанят във вашата спалня, тя повече няма да ви принадлежи за интимности. И това много бързо ще доведе до разочарование, конфликти и дискомфорт между партньорите“, обяснява специалистът.

Спалнята трябва да е подредена и да ухае на чисто и... любов. Сгънете и приберете прането, мръсните чорапи и чанти, които се въргалят по пода и столовете. „Бъркотията в спалнята убива интимността“, твърди психотерапевтът и разказва, че по време на консултациите, които прави с мъже, те често се оплаквали от безредието и нахвърляните дрехи, които никак не са романтична гледка. И обвиняват за повалената тръпка партньорката си.

Спалнята не е вашият офис. Едно от важните правила е да постигнете баланс между работа и почивка. Ако на всяка цена се налага да отговорите на имейлите или пък босът звъни от половин час, идете да работите и да говорите в съседната стая.