Темата за женския оргазъм е неизчерпаема и винаги ще бъде обект на интерес. Една от причините за това е, че много дами сякаш са неспособни да изпитат върховно удоволствие от секса. Ако и вие сте от тях, в никакъв случай не пренебрегвайте проблема. Момичета, оргазмът ви е важен, а липсата му може да говори за здравословни отклонения, с които е препоръчително да се борите. Нека видим кои са 5-те най-чести причини да не стигате до най-хубавия момент от секса:

1.Бързане

Половият акт не е и не трябва да бъде надпревара с времето. Ако усещате, че сте припряни и бързате да стигнете до същината на секса, то не се учудвайте, че не можете да изпитате удоволствие. Отпуснете се, дайте шанс на тялото си да се наслади на случващото се и не пренебрегвайте любовната игра. Нека половинката ви се погрижи за вас, за да можете да се разгорещите до край.

2.Скорошно раждане

Раждането е стрес за организма ви и заради това медицината съветва да преустановите сексуалните контакти за известно време, докато се възстановите. Ако то е било особено травматично за вас, може би трябва да изчакате повече време. Белезите ви трябва да зараснат, в никакъв случай не бързайте, само за да удовлетворите желанията на половинката си.

3.Бушуващи хормони

Хормоналните промени неминуемо оказват влияние върху сексуалния ви живот. Ако страдате от дисбаланс, е възможно да изпитате дискомфорт по време на акта и това не трябва да ви притеснява. Бъдете търпеливи и се отпускайте повече. Не забравяйте за лубрикантите, те може да са всичко, от което се нуждаете сега.

4.Липса на самочувствие

Ако не сте уверени в себе си и постоянно се чудите как изглеждате отстрани и се фокусирате над дефектите си, то оргазмът ще бъде напълно недостижима цел за вас. Най-важната закономерност по време на секс е да се отдадете на близостта с партньора и да не мислите за нищо негативно, защото то отнема от възбудата ви. Хубавият секс не познава задръжки, не го забравяйте.

5.Инфекция

Нищо не може да попречи на оргазма и страстта повече от вагиналната инфекция. Тя е най-големият ви враг, срещу който трябва да се изправите смело, колкото се може по-бързо. Инфекцията предизвиква сухота във влагалището, което превръща оргазма в невъзможно начинание и в болезнено изживяване.

Четете още: Езикът на флирта в три стъпки