5 сигнала, че се нуждаете от секс СПЕШНО

14 май 2021 | 13:33
6779
4
снимки: Unsplash
4

Когато тялото ни се нуждае от секс, то ни дава много ясни сигнали. И в това няма нищо нередно, дори и да ни се струва, че не сме се отдали на прекалено дълго въздържание. Не забравяйте, че сексът не е само някакво си физическо удоволствие, той е и здраве. А знаем, че трябва да бъдем отговорни за него, нали? Ето защо днес ще ви споделим кои са 5-те сигнала, че не се отдавате достатъчно на интимни ласки и тялото ви страда от това:

Боледувате често

Както вече споменахме, сексът е здраве. И когато не го практикувате често, имунитетът ви спада, което води до периодично боледуване. Запомнете, че честите полови контакти намаляват вероятността да пипнете някой вирус или да настинете. Бъдете отговорни и хич не се пестете в леглото, от това зависи здравето ви. Разбира се, подбирайте партньори, с които сексът би бил безопасен.

Налегнало ви е безсъние

Забелязали ли сте, че много мъже заспиват бързо след секс? Това се дължи на окситоцина - хормон, който се отделя при оргазъм. Той има изключително силен успокояващ ефект върху нервната система и ни помага да спим по-добре. Ето защо е добре да правите секс често - за да отделяте окситоцин и да си почивате пълноценно.

жена

Гърдите ви сякаш се смаляват

Ако сутиенът ви ви се струва по-голям от преди, значи е време за секс. Точно така - гърдите ви намаляват, ако подложите тялото си на твърде дълго въздържание от интимни ласки. Знаете ли, че бюстът се увеличава по време на секс? Причината е в засиленото кръвообръщение и ако се лишите от това удоволствие, гърдите ви се смаляват. 

Трудно възприемате нова информация

Разсеяността и недобрата памет също са признак за нередовен полов живот. Американски учени са доказали, че по време на оргазъм кръвообръщението в мозъка достига максималната си допустима стойност и това се отразява изключително добре на паметта и останалите му функции. Така че ако сте забравили да отидете до магазина за мляко, значи просто е време за секс. 

секс

Кожата ви старее по-бързо

По време на полов акт, тялото на жената отделя по-голямо количество колаген, който е изключително важен за еластичността на кожата. С прости думи - ако искате да изглеждате като на 18, трябва да правите секс най-малко 3-4 пъти седмично. 

Четете още: Сексът сутрин подмладява и удължава живота. Но при едно условие...

 


Още по темата

Коментари

4 този сайт
  17 май 2021 | 11:56 отговор
 

този сайт подстрекава жените към разврат и курварлък. после като ги бият реват, обявяват мъжете за насилници, конвенции искат, незнам си какво. както се казва в народната мъдрост: каквото повикало - това се обадило.

 
3 Пу на теб!
  15 май 2021 | 07:12 отговор
 

НАПИСАНО ОТ ИДИОТ!

 
2
  15 май 2021 | 05:56 отговор
 

Само идиотщини от травестита на воман.беге

 
1
  14 май 2021 | 23:51 отговор
 

сигнал 6: eбе ви се та 2 не виждате

 

Добави Коментар

Най-четени