Сексът сутрин подмладява и удължава живота. Но при едно условие...

Със сигурност неведнъж сте чували, че сексът е здраве. И да, така е, стига, разбира се, да го правите с партньор, на когото имате доверие. Колкото по-често го практикувате, токова по-здрав дух и здраво тяло ще имате.

Освен честотата му обаче не по-малко значение има и времето, когато го правите. Оказва се, че именно сутрешният секс ни дарява не само с добро настроение, неподозирано удоволствие и силен имунитет, но и с впечатляваща доза младост и дълголетие. До този извод стигнаха учени от Илинойския университет в Чикаго, след като откриха връзка между дълголетието на мъжете и времето, когато правят секс, съобщава сайтът "Пледжтаймс".



Изследователите провели анкета сред 2600 мъже на възраст от 65 до 87 години и установили, че тези от тях, които се отдавали на любовни ласки не по-малко от пет пъти месечно, го правели сутрин след сън.

Каква била изненадата им, когато се оказало, че 97% от тях били на възраст между 80 и 87 години. Физиолозите обясняват този феномен с факта, че сутрешният секс носи изключителни ползи за общото състояние на мъжкия организъм.



Междувременно има цял куп доказателства, потвърждаващи че редовното интимно общуване в леглото предотвратява главобола, нормализира кръвното налягане, предпазва от неврози и сърдечно-съдови заболявания.

На практика всички тези ползи от секса са присъщи за всеки отрязък от денонощието, но през сутрешните часове те са най-ефективни, поясняват учените. Те сравняват въздействието на сутрешния секс с това на гимнастиката сутрин след сън, предупреждавайки, че вечерните физически упражнения могат да бъдат опасни за по-възрастните хора.

За подмладяващото влияние на секса сутрин въздействие оказва и значително по-високото през сутрешните часове на деня ниво на тестостерона.

Експертите отбелязват обаче, че сексът при първи петли е полезен само, ако преди това оргънизмът си е набавил необходимата доза пълноценен сън.

Четете още: Изневерявате насън? Ето какво означава това...