Какво всъщност искат мъжете? Конкретният отговор на този въпрос е мистерия, но това не пречи на учените да продължават да се опитват да установят какво привлича едно човешко същество към друго.

В допълнение към това всеки мъж е различен, отгледан е в различно семейство и търси разнообразни неща у жената срещу него. Оказва се обаче, че науката е успяла да достигне до нещо много любопитно, което е общо за по-голямата част от мъжете: обикновено те разчитат на първото си впечатление и то е особено важно за тях.

Ето и 5-те неща, за които мъжете подсъзнателно гледат, когато срещнат някоя дама за първи път:

1. Естествен грим

Някои мъже твърдят, че предпочитат жени без грим, но проучванията показват, че те всъщност харесват повече дами с естествено изглеждащ макиаж. Специалистите съветват да не залагате на тъмни или ярки тонове за грима си, оставете ги за вечерните срещи, а за през деня изберете натуралните нюанси.

2. Идеалното съотношение талия-ханш

Това предпочитание действа на по-дълбоко еволюционно ниво и е свързано с фертилността. Съотношението талия-ханш всъщност е индикатор за нивата на хормона естроген. Любопитно, нали?

3. Червени дрехи

Червеното е цветът на страстта, а мъжете определено го харесват. Психолози от университета в Рочестър направили любопитен експеримент. Те показали на група мъже снимки на едни и същи дами, облечени в червено и в бяло и ги попитали коя група намират за по-красива. Оказало се, че жените облечени в червено били възприети като дота по-секси и привлекателни.

4. Мило отношение

Милото и възпитано отношение към околните доста привлича мъжете и те по-често предпочитат такъв тип жени. За един мъж е от особена важност и при първа среща да проявите интерес към него като личност и да разберете повече за неговите потребности и нужди.

5. По-тънък глас

Проучванията сочат, че жените предпочитат мъже с по-дълбок глас, а обратното е валидно за представителите на силния пол. Те харесват повече дами с тънки гласове, тъй като тънкият глас е сигнал за женственост.