Мъжкото достойнство винаги е било обект на интерес както от страна на женската половина на човечеството, така и от учените. Благодарение на тяхната наблюдателност поназнайваме за някой и друг интересен детайл, свързан с този така потребен и жизнеоутвърждаващ инструмент.

Сред особено интригуващите детайли около пениса, който винаги е вълнувал дамите обаче, е неговата величествена форма, намерила израз в творчеството на редица именити представители на изкуството и инженерната мисъл от древността до днес.

Независимо от начина, по който художници и скултори изразявали преклонението си пред Негово величество фалоса, представителите на науката днес са категорични – половият член може да се похвали не с една, а с цели пет разновидности според очертанията, с които природата го е дарила. Нека да ги видим:

1. Пенис тип Банан

Този тип пенис е по-тънък в основата, разширява се леко по средата, и отново се стеснява към върха.

Достойнства: Характерна за този пенис е малката глава, което е гаранция за липсата на какъвто и да било дискомфорт при проникването. В същото време дебелината на ствола усилва насладата от проникването.

2. Пенис тип Чадър


Този тип пенис е познат още и под названието "гъба" – характеризира се с тънък и равен ствол и голяма, обширна глава.

Достойнства: В сексуално отношение този вид пенис се счита за силно стимулиращ, тъй като голямата глава осигурява повече дразнене и удоволствие. При жени с тесни влагалища обаче може да причини дискомфорт. В такива случаи е препоръчителна честата смяна на позите, както и редовното използване на лубрикант.

3. Пенис тип Скоба



Леко закривените наляво или надясно пениси са често срещано явление, което в никакъв случай не бива да безпокои нито мъжете, нито жените.

Достойнства: В случай че кривината е леко изразена, за предпочитане е практикуване на мисионерска и сходни на нея пози. Те улесняват директното проникване. При останалите пози може да има дискомфорт. От друга страна, тази форма на пениса дава възможност за достигане и стимулиране на G-точката.

4. Пенис тип Химикалка


Както подсказва името, този пенис има формата на химикалка – равно, право, не особено дебело, а върхът му е заострен.

Достойнства: Качествата на този тип форма са много, тъй като позволява проникване без дискомфорт. Мъжете с такъв пенис спокойно могат да задоволяват половинките си чрез практикуването на всякакви пози. Благодарение на тесния връх пък тази форма е идеална за анален секс - проникването е лесно, по-малко болезнено и без следа от дискомфорт.

5. Пенис тип Показалец


Този тип пенис е характерен с ширината в основата си. Колкото повече нагоре се отива, толкова повече се стеснява.

Достойнства: Формата тип Показалец е подходяща за всякакъв вид поза. Не създава дискомфорт и предлага невероятно удоволствие на жената. Разбира се, това зависи и от анатомията на жената.

Както виждате, всеки пенис, независимо от големина и форма, може да се похвали със свои предимства и качества. Но това, което е по-важно за един перфектен сексуален живот е отношението между партньорите, доверието и желанието взаимно да изследват телата си и един на друг да си доставят физическа наслада от взаимното съприкосновение.

Четете още: Малкият пенис: Истини и заблуди