Съществуват какви ли не митове и легенди, свързани с похотливите страсти на представителите на силния пол. Основният казва: мъжът е животно, обсебено от плътски удоволствия, което жадува за всичко, което се движи. Вярвате или не, истината не е точно това. Защото както има жени, които могат да не изневеряват, така има и мъже, които могат да бъдат верни половинката си, твърдят психолози и семейни терапевти. Нека да видим кои са типовете господа, които трудно биха се озовали в леглото на чужда жена:

Мъжът, израснал в здрава и сплотена семейна среда

Както знаем, моделът на човешкото поведение се формира от ранна детска възраст и основният пример за това, разбира се, са родителите. Ако те показват на детето какво трябва да бъде семейството, какво означава честност и преданост в една връзка, то наследникът им също ще се стреми към изграждането на тези добродетели.

Религиозният мъж

Повечето силно религиозни мъже приемат моногамията като идеал. Момчетата се учат от детството си да бъдат верни на избраната половинка, да се отнасят към брака като към свещен чист съюз. Ето защо, без значение какво изкушение може да застане на пътя на такъв мъж, бъдете сигурни - той ще го издържи.

Мъжът с ниско либидо

Такъв мъж не се нуждае от много секс, тъй като може да издържи дълго време без него. Такива господа се наричат още „дивани“, тъй като ги мързи да се напрягат за пореден път. Достигайки до една определена възраст, ги наляга чувство на спокойствие и удовлетворение с жената, с която са. Не им е до никакви други жени и сексуални приключения.

Отговорният мъж

Колкото и да не ви се вярва, има и такива мъж, макар да са много малко като процент. Този мъж е свикнал на сто процента да носи отговорност във връзката си и изневярата за него е нещо изключително неприемливо. Поради факта, че той има високи морални стандарти или в детството е станал свидетел на конфликт между родителите си на базата на изневяра, той си е обещал, че няма да причини същото на любимата си. И успява да спази думата си през целия си живот.

Мъж, попаднал под влиянието на среда с моногамно мислене

Контактувайки дълго време с определени хора, човек малко или много попада под влияние на тяхното поведение и отношение към света и приема техният модел на мислене. Така, озовавайки се в среда от хора, за които верността към партньора е на първо място, човек или отрича напълно този модел, или става част от него.

Четете още: 3 признака, че връзката ви е неразрушима