Онлайн запознанствата обикновено следват един и същи сценарий. Разглеждаме първо снимките и си казваме: „О, той/тя е супер“, след което с охота започваме да разказваме за себе си. Естествено, никой няма да ви каже за себе си нищо лошо, но, виж, фрази от типа „аз съм добър, богат, искам семейство, просто досега нямах късмет“ ще се изливат като из ведро върху вас. Или иначе казано – трудно бихте научили истината за човека срещу себе си само от това, което той ви говори за себе си.

Ето пет типа мъже в мрежата, от които да стоите далеч.

Аз съм просто едно обикновено момче

Той пише за себе си: "Аз съм обикновен човек. Случайно се озовах на този сайт. Не вярвам, че точно тук мога да намеря своята половинка, но все пак опитвам. Бих искал да намеря подходящата за себе си жена, нормална връзка. Струва ми се, че ти си точно такава - истинската."

Какво всъщност могат да значат тези думи според психолога: "Аз съм посредствен, нямам какво да кажа за себе си и нищо, с което да се откроявам от сивата маса. Не съм красив мъж и не съм милионер, не съм постигнал нищо забележително в живота. Ако не ми отговорите, значи сте същия егоистичен задник, като всички останали. Трябва да ми докажете, че не сте като всички останали. Ако не ме харесваш, значи нямаш вкус, очи и като цяло си глупачка. Аз съм последният ти шанс, защото съм скромен и единственият разумен в целия интернет. Затова трябва да ме оцениш."



Кралят на съвпаденията

Той пише за себе си: "Прочетох профила ти и установих, че имаме много общи неща. Харесваш пътешествията, слънцето и Космоса. Прочетох също, че сега се учиш да свириш на китара, брат ми свири на китара. Виждам също, че имаш снимки от Рим, аз също бях в Рим наскоро. В профила ти също е посочено, че в момента четеш Маркес. Какво съвпадение - аз също чета Маркес."

Какво всъщност могат да значат тези думи според психолога: "Нямам абсолютно нищо за разказване за себе си, защото съм тъп неудачник. Затова ще прочета внимателно за теб твоите интереси, за да получа оттам поне някаква информация, която може да се използва за провеждане на диалог. В крайна сметка нямам абсолютно никакви теми за дискусия в главата си, защото нищо не се случва в живота ми."

'Удавеният' в злато

Той пише за себе си: "Аз съм на 39, постигнал съм всичко в живота си и остава само да намеря любовта. Имам Порше, храня се само в отбрани заведения (изрежда имената им). Ти не си като всички останали, затова ти пиша. Малдивите и Сейшелите ни очакват. Вече не съм млад, но видях живота, знам какво искам и какво заслужавам."

Какво всъщност могат да значат тези думи според психолога: "Изпращам съобщение до всички момичета от 18 до 65 години, надявайки се поне някоя от тях да се хване на стръвта ми. В края на краищата съм над 45 години и трябва да имам време да се насладя на живота, преди да изчезна напълно. Вече съм бил женен два пъти и плащам месечна издръжка. Всичко, което ми остава след развода, е едностайна барака с нисък таван в покрайнините на града. Ще го нарека моето „временно ергенско убежище“, но гледайки истината в очите, нямам нищо друго и не се предвижда. Потърсих в Гугъл този списък с ресторанти, за да изглеждам наистина заможен. Очаквам да изплатя изцяло заема за Поршето до 2085 г."

Непризнатият гений

Той пише за себе си: "Аз съм човек с фина чувствителност. Мечтая да чета стихотворения, написани от мен по залез слънце на любимото ми момиче, да рисувам нейните портрети, да пея песни, посветени на нея. Обичам романтичните излети и да съм сред природата. Искам да намеря моята муза, моята принцеса, смисъла на моя живот, второто ми аз, така че да се слеем в един поток от енергия и съзнание, като ин и ян. Аз съм гений, но никой не разбира това, защото гениите винаги остават непризнати през живота си. Съгласни ли сте да станете моя Гала?" (разбирай, аз съм един непризнат Пикасо)

Какво всъщност могат да значат тези думи според психолога: "Имам нужда от майка. Беден съм като църковна мишка, но когато умра, ще разберат за мен всичко. Никой не иска да чете стихотворенията ми, освен майка ми. Чета философски трактати, гледам арт-хаус филми и ходя на изложби за съвременно изкуство. Всичко това е ужасно скучно и не разбирам нищо от това, но това е единственият ми шанс да се различа от сивата маса. Ако не ми отговориш, ще отида да се обеся или да напиша друг блестящ опус за несправедливостта на съдбата."

Просветелят, който разбира от всичко

Той пише за себе си: "Прочетох внимателно твоя профил няколко пъти. И бях много изненадан от присъствието в сайта на човек с толкова дълбоко и широко разбиране за света и себе си. Впечатляващо е, че ти си под влиянието на Нептун във Везни, поради което ние, двамата с теб, доста си подхождаме. Струва ми се, че всичко в живота и на двама ни не ни е лесно и че именно това е сайтът, в който нашите линии могат да се пресекат и да продължат посоката си паралелно. Ние сме създадени един за друг."

Какво всъщност могат да значат тези думи според психолога: "Като човек с високи духовни ценности не ме интересуват материалните неща. Нека това бъде и твоята цел. Засега ще седя и медитирам. Също така, не забравяй да приготвиш вечеря и да поканиш приятелката си за нашата тройка, защото казах, че имам широка мисъл. Когато не ти останат пари и енергия, аз ще тръгна по своя път , защото има време за всичко на този свят. Време за събиране и време за раздяла."

Четете още: 5 навика в любовта, които се отразяват зле на секса