Много жени смятат, че постигането на множество оргазми един след друг е или "кауза пердута", или изисква специален талант, който малко дами притежават. Експерти сексолози обаче бързат да оспорят тази гледна точка и да докажат, че мултиоргазмите са достъпни за всички. Основното нещо е да знаете как да се подготвите за тях.

1. Мислете правилно

Съществува множествен оргазъм. И трябва да сте сто процента убедени в това. В противен случай опитите да се забавлявате няколко пъти подред няма да доведат до нищо. В крайна сметка способността на жената да изпитва оргазъм е пряко свързана с това, което се случва в главата ѝ. Ако е убедена, че може да постигне множество оргазми, ще ги постигне наистина.

Ако се настроите на мисълта, че има само един оргазъм, тогава след първото върховно изживяване тялото ще спре да реагира на стимулация и ще премине в състояние на покой. Затова е важно да мислите позитивно и да останете отворени за ласки.



2. Не прекъсвайте ласките

Поредица от взаимни ласки и докосвания с партньора ще ви позволят да поддържате възбудата с помежду си и в същото време да дадете почивка на органите, които току-що активно са участвали в оргазма. По време на оргазъм се стимулира притока на кръв и се активират огромен брой нервни окончания, така че тялото става много по-чувствително и възприемчиво за докосване - често толкова много, че искате да спрете контакта с половинката и да си дадете почивка. Затова в повечето случаи жените след оргазъм се отдалечават от партньора си и си почиват след преживените усещания.

Тази практика обаче е разрушителна за тези, които искат да изпитат няколко оргазма подред, тъй като възбудата, изгубена по време на паузата, има шанс да не се върне изобщо и е много по-трудно да се „навие“ след оргазъм, отколкото преди това. Така че за многократно удоволствие трябва да поддържате близък контакт с партньора си. По това време не стимулирайте клитора или други изключително чувствителни зони на тялото – по-добре е да се съсредоточите върху гърдите и ханша. Поредица от такива докосвания ще ви позволят да поддържате възбуда и в същото време да дадете почивка на органите, които току-що активно са участвали в оргазма.



3. Упражненията на Кегел

Колкото и странно да звучи, тялото може да бъде подготвено за множествен оргазъм. Необходимо е да свикнете с мисълта, че върховното удоволствие не свършва само с единия път. Това може да се постигне чрез тренировки – сладки и приятни. Помолете партньора си да ви гали, като ту спира, ту възобновява галенето. Това упражнение ще научи тялото ви да очаква нова вълна на удоволствие всеки път, след като изпита оргазъм. Тялото ще запомни това състояние и когато изпитате първия оргазъм, то ще знае вече, че това не е всичко и че най-страхотното тепърва предстои.

Световноизвестното упражнение на Арнолд Кегел ще ви помогне да стегнете мускулите си: редувайки максимално напрежение и максимално отпускане. Добре тренираните вагинални мускули също са ключът към множеството оргазми. Ако са в добра форма, можете самостоятелно да предизвикате контракциите им и това е директен път към множествен оргазъм.

Важно и да се научите как да използвате придобитото умение: в момента, в който почувствате мускулни контракции по време на оргазъм, не се отпускайте – важно е да продължите процеса, който е започнал тялото ви, така че да продължете сами да свивате мускулите. Тогава неизбежно ще дойде вторият оргазъм.



4. Стимулиране на G-точката

Стимулиране на G-точката - е сигурен начин да постигнете това, което искате. След като сте изпитали оргазъм, преминете към тази зона. Тя е чувствителна като клитора, но след оргазъм не се превъзбужда, така че нейната стимулация няма да е неприятна - напротив, ще помогне за удължаване на възбудата и ще се доближи до втория и третия оргазъм.

Ако все още търсите тази заветна точка, знайте, че след оргазъм е много лесно да я намерите: на фона на гладката стена на влагалището тя забележимо ще изпъкне със своята грапавост. Разположена е във вътрешността на женското влагалище на горната му предна стена. Обикновено е локализирана между 5-8 см дълбочина.

5. Избор на час

Множествените оргазми не понасят небрежност - трябва да им отделите специално време и да го правите на определено за това спокойно и тихо място. Затова не се обезкуражавайте, ако нещата не се случат на плажа, в парка или в банята, докато цялото семейство ви очаква за вечеря в хола.

Четете още: Наистина ли им личи на хората, които правят редовен секс