Автор
Ива Петрова

6 издайнически знака, че той е влюбен в теб, но не иска да го признае

Ако един мъж е влюбен, но се притеснява да изрази чувствата си пред обекта на своите копнежи, има някои тайни, но издайнически знаци, които ще ви помогнат да разберете дали той наистина е привлечен от вас.

1. Погледът му често пада върху вас

Когато някой е влюбен, е трудно той да прикрива през цялото време симпатиите си към обекта на неговите въздишки. Очите на влюбения мъж често търсят дамата, която го привлича. Това му дава възможност да се наслаждава, макар и отдалеч и за кратко, от досега до нейния чар. Периферното зрение на жените функционира по-добре от мъжкото, така че не е трудно да усетите погледа му. Просто бъдете малко по-внимателни.

2. Проявява загриженост към вас

Влюбеният мъж постоянно проявява загриженост към обекта на своите желания под формата на различни малки неща – носи кафе, черпи с вкусни бонбони, пида дали би могъл да помогне с нещо и т.н. Веднага щом се оплачете от нещо, той е насреща, за да го поправи.

3. Интересува се от вас

За да ви впечатли и заинтригува с личността си, той се опитва да разбере какво ви вълнува, какво ви харесва и какво - не, какви са хобитата и интересите ви.

4. Става красноречив

Ако във ваше присъствие мъжът стане по-словоохотлив, по-красноречив, остроумен, разказва с ораторски замах интригуващи факти от личния си живот, това е ясен признак, че той е влюбен. Целта му е да ви впечатли, да събуди у вас интерес към своята особа, да ви развълнува и докосне сърцето ви. За това му помага хормонът на стреса адреналин, който повишава производителността на интелектуалните способности.

5. Близо е до вас

Влюбеният мъж търси във всеки един удобен момент възможност да е по-близо до вас. Несъзнателно се опитва да преодолее физическата дистанция между себе си и обекта на неговите чувства. Желанието за близост може да се изрази по различни начини - навеждане близо до вас, нежно и уж неволно докосване, докато се разминава с вас.

6. Чувства се притеснен във ваше присъствие

Да, притеснението е феномен, твърде характерен за влюбените. Доказан факт е, че мъжът, който изпитва несигурност и не е уверен в чувствата на отсрещната страна, се страхува да признае чувствата си. По този начин той, против волята си, увеличава психологическата дистанция. Възможно е той да се плаши от вас от страх да не изгуби контрол във вашето присъствие и да не се изложи по някакъв начин. Страхът от отхвърляне също се явява като бариера пред желанието му да ви признае чувствата си. Не се обезсърчавайте от подобни странности. Наблюдавайте го и анализирайте внимателно поведението му, така ще забележите всички признаци, които ще издадат, че този мъж е здраво хлътнал по вас.

Четете още: 10 удивителни факта за секса, които изобщо не знаете