Автор
Woman.bg

6 признака, че изневерявате и дори не подозирате

На този свят няма нищо по-човешко от желанието за любов и внимание. Ние, хората, обаче сме ненаситни животни, природата ни е създала така, че когато получим нещо, да искаме още и още, и още... Особено когато става дума за внимание. И дори да сме в хубава и здрава връзка, която не ни лишава от нищо, пак изпитваме желанието да бъдем ухажвани и дори да флиртуваме невинно с някого. Сигурни сме, че сте изпитвали това чувство – просто гъделичкащо усещане, което гали егото и нищо повече. Но понякога е напълно възможно да прескочим границата и дори да не забележим кога сме си паднали по човека, с когото сме флиртували съвсем невинно. Нека видим от кой момент нататък ситуацията загрубява и небрежната заигравка се превръща в емоционална изневяра:

1. Когато се страхувате да кажете на половинката си за човека, с когото си говорите толкова често

Криенето на каквато и да било информация от любимия човек никога не е знак за нещо хубаво. Всъщност това си е чиста червена лампичка, защото това означава, че се страхувате от нещо и по всяка вероятност това е реакцията на партньора ви. Щом усетите, че криете от любимия човек, знайте, че вече сте прекрачили границата и гузната ви съвест е задействана.



2. Когато търсите човека, с когото флиртувате, за емоционална подкрепа

Вие се чувствате свързани с този човек по някакъв начин. Осъзнали сте, че срещате разбиране от него и очаквате той да ви защитава и да ви подкрепя. Вие дори предпочитате да споделяте първо на него, отколкото на половинката си? Честито, хванати сте в емоционална изневяра!

3. Когато споделяте неща, които дори партньорът ви не знае

Сигурно най-крещящият признак, че сте тотално хлътнали по този човек и го усещате много по-близък, отколкото официалната си половинка. Допуснали сте го надълбоко в душата си. Може би той ви предлага нещо, което липсва в партньора ви? Не е излишно да се замислите върху този въпрос.



4. Когато просто не спирате да флиртувате

Много е възможно да не флиртувате само с един човек извън връзката ви. Може би изобщо не сте готови да се посветите изцяло на сериозните си отношения с някого? Ако е така, не си играйте с чувствата на половинката и не губете време, а останете сами, докато не осъзнаете какво точно искате и не го намерите, в когото и да е.



5. Когато си подхвърляте собствени шеги

Имате си нещо като закодиран език? Разбирате се само с поглед и си имате ваши си шеги? Това означава, че сте си станали твърде близки и ако половинката ви разбере как общувате, ще бъде наранена.

6. Когато си мислите за този човек, дори когато сте с половинката си

Най-сигурният сигнал, че сте заклещени в емоционална изневяра. Този път е опасен, трябва да го знаете. Оставете да мине малко време и вижте дали ще успеете да се преборите с тези объкрващи чувства. Ако не можете да спрете да мислите за другия човек, то трябва бързо да решите какво ще правите.

Четете още: Как порното промени живота ми?