Автор
Woman.bg

7 начина да се справите с мъж тип "мамино синче"

Излизате с нов мъж, нещата между вас вървят добре, сексът е приличен и нямате търпение за всяка следваща среща. Някъде на втория месец обаче усещате, че може би във връзката ви има трети човек и то не кой да е, а майка му.

За съжаление това е доста често срещан синдром не само на родна почва. Като ваши най-добри приятелки днес ви даваме няколко съвета как да се справите, ако новият човек в живота ви проявява симптомите на "мамино синче".

Кажете на глас мислите си

Да, не задържайте нищо в себе си, а директно му кажете "това не е нормално в отношенията с майка ти...". Дайте конкретни примери относно това как правят другите, как вашата майка ви е възпитавала, например. Не правете това обаче със заповеден тон, а все едно обяснявате задача на ученик и тогава ефектът ще бъде положителен както за него, така и за вас.

Не очаквайте той да кима мълчаливо

Използвайте добре познатата стратегия: бъдете поне с два хода напред от събитията. Помислете добре как ще се защити той и каква ще е най-подходящата ваша реакция срещу тези думи. Например ако той каже "не разбирам какъв е проблемът, това са нормални отношения", вие отговорете "нараняваш ме всеки път, когато разбера от майка ти, че си й споделил подробности от любовния ни живот".

Подходете към него като към дете

В процеса на възмъжаване е важно той да започне да върщи много от нещата сам. Не говорим само за възрастта на пубертата, но и след това - не забравяйте, че мъжете порастват по-бавно от жените. Окуражавайте го в мисията да започне да върши всичко сам - да управлява чековата си книжка, да пере дрехите си, изобщо да поема отговорност. Дръжте се сякаш вие Очаквате именно ези неща от него.

Започнете да мислите като двойка

На първо място - разделяйте финансите си като двойка от онези, които принадлежат на семейството му. Например, когато заживеете заедно направете общ бюджет и нека парите, с които родителите му ви помагат да бъдат на съвсем отделна сметка. Не е толкова трудно - всичко, което е нужно е желание.

Приемете това, че той ще трябва да се изправи срещу нея

Няма как в една такава ситуация всички да се окажат доволни, ето защо приемете факта, че двамата ще се карат заради вас. Ако обаче той директно откаже да бъде на ваша страна, определено се замислете за край на връзката.

Внимавайте точно колко споделяте

Без значение дали я харесвате или не или колко точно близки сте си, не се поддавайте на изкушението да й споделяте подробности от личния ви живот. Връзката ви е само между вас и въпреки че тя ще се опита да ви привлече на нейна страна, не се поддавайте.

Спрете да търсите нейното одобрение

"Кой каквото прави, на себе си го прави", гласи една популярна поговорка. Замислете се над това - вие ще сте тези, които ще търпят последиците от действията си. Ето защо, спрете да мислите какво майка му или вашата майка мислят за правилно и живейте собствения си живот - като двойка.