Автор
Woman.bg

7 поразителни причини мъжете да изпращат снимка на пениса си

Случвало ли ви се е, докато си чатите сладко-сладко с някой, на пръв поглед, симпатичен и дори надежден ухажор, изневиделица насреща ви да изскочи втрещяващ погледа ви кадър на... пенис? На неговия пенис... Гадничко, нали? Или поне така смятат повечето жени.

А знаете ли, че близо 50% от мъжете, които си търсят половинка посредством социалните мрежи, са склони и най-малкото поне веднъж в живота си са изпращали непоискана снимка на достойнството си по онлайн мрежата.

Учени от университета в Пенсилвания, работещи в сътрудничество с психолози от университета в Британска Колумбия, анализирали отговорите на 1087 мъже, подбрани сред студентите, в социалните мрежи и чрез системата на онлайн анкета, за да се опитат да разберат какво е основанието за подобен вид агресия. Половината от анкетираните признали, че те вече са изпращали снимка на члена си без съгласието на получателката. След анализиране на отговорите се оказало, че мъжете, които изпращали нежеланите снимки, имали по-ярко изразени сексистки и нарцистични качества.



Какво всъщност кара толкова много мъже да показват интимните си части и да се самозаблуждават, че това се харесва на жените? Списъкът с мотивите на участващите в изследването е наистина поразителен:

1. Най-добрият начин да съблазниш една жена

Най-честият отговор, който дали мъжете, изпратили снимка на пениса си, е, увереността им, че голото им достойнство действа съблазняващо върху жените.

Не, господа, това само може да я отблъсне!

2. Тя ще поиска да прави секс с мен

Голяма част от отговорите на онлайн „ексхибиционистите“ бил продиктуван от надеждата им, че така ще възбудят желанието за ласки и ще провокират копнежа на отсрещната страна да прави секс с тях.

Доста криворазбрано мислене...

3. Гордея се с вида на достойнството си и искам да го покажа

Оказва се, че всеки четвърти прави това, защото, видите ли, се гордеел с визията на члена си и държал да го сподели с другите.

Смешно е, не мислите ли?!

4. Това е нормален начин за флиртуване

Също немалка част мъже живеят със заблудата, че показването на голия пенис е напълно нормална част от процеса на флиртуването по мрежата. Всеки пети изпращач на гол пенис е категоричен, че това си е в реда на нещата.

Горките! По-скоро абсолютно ненормален!

5. От чувство на неувереност

Всеки десети мъж, показал си достойнството на снимка, има ниско самочувствие. Той горещо се надява, че такъв акт ще му вдъхне доза увереност и че ще получи заслужени овации за вида на члена му от „приятно изненаданата“ насреща му страна.

По-добре напишете стих или нарисувайте красива картина, но не и това, "джентъмени", не и това!

6. Не обичам феминизма

Добре прочетохте. Сред мъжете, които щракват напращялото между краката им творение и с гордост го изпращат по мрежата, има и такива, които го правят като един вид бунт срещу феминизма. Според същите тези господа, които наброяват около 5%, „изпращането на снимки на половия им член е начин да накажат тези жени, които се опитват да изземат властта от ръцете на мъжете.“

Ясно ви е, мили дами, че си имате работа с женомразци!

7. Изпитвам удоволствие да го правя

Склонността към такъв тип „самоизява“ психолозите определят като вид перверзия. Такива мъже не снимат достойнството си с цел секс, а по-скоро искат да провокират жените, без да им пука дали това би им харесало, или не. За тях по-важното в случая е те самите да почувстват удоволствие и удовлетворение от това, че са показали снимката си на някого.

Този тип са луди. Далеч от тях!

А вие, момичета, получавали ли сте снимки с подобно съдържание по време на онлайн кореспонденция и каква е била реакцията ви? Какво мислите по въпроса – нормално ли е подобно поведение от страна на един мъж, опитващ се да ви се хареса, или бихте го определили като агресия и вид сексуално насилие?

Четете още: Малкият пенис: Истини и заблуди