Всичките ви приятелки вече отдавна си имат гаджета, че даже и съпрузи, а вие все „удряте на камък“ и все не намирате рамо, на което да си поплачете, да потърсите закрила или да погалите с нежност и топлота. Въпроси от типа на: "Защо все съм сама“, „Защо си нямам половинка", "Плашат ли се мъжете от мен", "Къде греша", „Защо мъжете бягат от мен“ и т.н. непрекъснато витаят из мислите ви и тормозят съзнанието ви. Ето няколко изпитани съвета, които ще ви помогнат да се замислите над проблема и да предприемете необходимите стъпки, за да промените нещата, а защо пък не – да срещнете любовта на живота си.

1. Създайте малко мистерия около себе си

Не е нужно да му разкривате всичко за себе си, за да привлечете вниманието му. Мъжът обича да се вживява в ролята на ловец и разузнавач. Не убивайте тази вродена страст у него. Тя го кара да кипи и да ви желае още повече. За целта създайте около себе си известна доза загадъчност и мистерия. Бъдете дискретна и тайнствена.

2. Обърнете внимание върху собственото си поведение

Не търсете разковничето на сегашното си положение извън себе си. Първо се уверете, че няма нищо негативно и нередно във вашето лично отношение и поведение както към околните, така и към самите вас. Ако се наложи да промените някоя негативна черта, като например склонност към прекъсване на събеседника, към забележки или язвителни коментари по адрес на хора, които не присъстват, направете го без колебание. Бъдете добронамерени, учтиви и деликатни в отношението си към околните. Не забравяйте, че хората съдят за личността ви не по начина, по който други говорят за вас, а по начина, по който вие говорите за другите.



3. Не се дръжте като преследвач

Никога не си позволявайте да се държите като ловец. Оставете тази роля на силния пол. Мъжете бягат от жени преследвачи, особено когато нежните създания не подбират средства за постигането на целта си. Демонстрацията на натрапчиво желание да привлечете вниманието му върху себе си и да спечелите сърцето му на всяка цена, ще предизвикат обратния ефект. Не се дръжте като отчаяна жена, хванала се като удавник за сламка. Бъдете фина и деликатна.

4. Спрете да се дърпате

Стига сте се дърпали и отлагали срещите си с приятели. Колкото повече излизате и се запознавате с нови хора, толкова по-голям е шансът да срещнете половинката си. В леглото, пред телевизора или пред монитора на компютъра си, няма как да се влюбите. Не очаквайте принца на бял кон да дойде сам при вас. А за да направи това, той все пак трябва да знае, че съществувате, нали?



5. Намерете си повече хобита

Запишете се на курс по фехтовка или латино танци. Захванете се с дейност или хоби, което ви привлича и доставя удоволствие на представителите и на двата пола. Така ще има и по-голяма вероятност да срещнете своята сродна душа, с която да намерите общ език и интереси.

6. Усмихвайте се по-често

Усмихнатите и сърдечни жени имат много по-голям успех сред мъжете, отколкото сериозните. Усмивката има силата да предразполага хората край нас и е индикация за лъчезарен и приветлив човек. Тя поправя счупени сърца и разтуптява самотните.

7. Запазете естествената си красота

Проучване сочи, че 67% от мъжете предпочитат жени с естествена красота. Напротив, дамите с имидж "секс бомба", които провокират с визията си и натрапват изкуствено уголемените си атрибути, са далеч по-безинтересни и непривлекателни и дори могат да отблъснат мъжете. Ако изглеждате твърде секси, рискувате да бъдете възприета като лесна плячка. Вместо да залагате на полуизкарания навън бюст или прекалено късата пола, изберете стилно деколте или деликатно разголено рамо. Внимавайте и с грима. Използвайте го дотолкова, доколкото да коригирате и подобрите с него излъчването си, а не да я трансформирате. Тежкият и натрапчив грим може да създаде впечатление за агресивност. Придържайте се към по-семпъл и нежен стил на гримиране. Това е достатъчно, за да подчертае естествената ви красота и женственост.

8. Вярвайте в себе си

Не се свивайте в черупката си. Повярвайте в себе си, в женствеността и чара, който притежавате - той е единствен и неповторим. Бъдете уверени и не забравяйте старата истина, че ако човек не харесва нищо от себе си, и другите няма да намерят причина, за да го харесват. Обичайте себе си и светът ще се влюби във вас!

Четете още: 6 признака, че имате силно токсична връзка