Автор
Ива Петрова

8 причини бившият ти все още да мисли за теб

Понякога на човек му е много трудно да преживее раздялата, особено ако бившият партньор сякаш продължава напред без грам съжаление. Но ние ви уверяваме, че истинските чувства не изчезват безследно и че той със сигурност все още не ви е забравил. За това си има и основателни причини.

Защо бившият все още си мисли за теб?

1. Защото ти никога не си го лъгала

Докато сте били заедно, ти никога не си се правила на такава, каквато не си, винаги си била себе си. Не си се страхувала да отговаряш честно и праволинейно на въпросите му и не си крила никакви факти от живота си. Била си откровена относно желанията и мечтите си. Всичко това му е позволило да ти има безусловно доверие за всичко. Възможно е много да му липсва чувството за увереност, което е изпитвал с теб.

2. Защото винаги си била до него

Подкрепяла си го, когато е имал проблеми в работата, давала си му мъдри съвети по време на семейни драми и си била на негова страна в конфликти с приятелите. Не си му обръщала гръб в моменти на слабост и винаги си била до него, когато той е имал нужда от теб. Той е усещал подкрепата ти и е знаел, че може да разчита на теб винаги и за всичко. Рядко срещаме такива хора в живота си и затова винаги преживяваме болезнено загубата им. Затова и той със сигурност още си спомня за теб.

3. Защото си го карала да се смее

Твоите шеги и закачки са успявали да го развеселят, дори когато е бил уморен и изнервен. Даже когато е бил мрачен като буреносен облак, ти си знаела как да разведриш обстановката. Той се е смял на шегите ти, на теб, заедно с теб – и вашето чувство за хумор е било повече от общо, то е било едно цяло. Затова можеш да си сигурна, че и сега, когато в живота му става нещо забавно, той се бори с желанието си да ти се обади, знаейки, че ти непременно би оценила шегите му.

4. Защото си го разбирала

Ти си можела да отличиш искрената му усмивка от изкуствената. Знаела си как се държи той, когато е нервен, ядосан, тъжен или радостен. Можела си от пръв поглед да прочетеш настроението и чувствата му. Не му се е налагало да ти обяснява, кога има нужда да остане сам и кога си умира за един задушевен разговор. Ти си го разбирала без думи и той със сигурност вече е осъзнал колко е било ценно това.

5. Защото ти си била неговия светъл лъч

Ти си била яркото и светло петно сред неговото мрачно и сиво ежедневие. Ти си била милият есемес в средата на напрегнатия работен ден, вдъхновяващото обаждане преди отговорна презентация, ти си била ободряващата усмивка, когато му е било трудно да вземе решение, била си топлата вкусна вечеря насред есенната депресия, била си нежната целувка, благодарение на която той е забравял всичките си проблеми. Разбира се, той помни всичко това и то ужасно му липсва.

6. Защото ти си го приела…

Ти си го познавала и приемала. Не защитната му маска, зад която той се крие от целия свят, не онзи мил младеж, когото харесват всички колеги и познати, а истинския него. Приела си неговите недостатъци, слабости, комплекси, предубеждения и ужасни навици. Приемала си го с цялото си сърце, дори когато е бил непоносим. Обичала си го такъв, какъвто той е – и той е знаел това.

7. Защото си намерила сили да продължиш напред

Ти вече не си с него. Имаш свой собствен живот и не се надяваш да се съберете отново. Той не може да ти се обади, да ти пише или да те покани на традиционния ви неделен обяд. Не може да ти поиска съвет или просто да те прегърне нощем. Той може само да си спомня за теб, да тъгува за теб и да съжалява.

8. Защото тя не е ти

Тя не разбира тънките му намеци, чувството му за хумор и сарказма му. Тя не знае какво наистина го тревожи, няма представа как да го утеши. Тя не умее да го накара да се усмихне и да се смее до сълзи. Тя още не знае как да го обича. И затова ти със сигурност му липсваш, защото той най-сетне е осъзнал колко много си го обичала.

Четете още: Бившите на Дженифър Анистън, които я обожават