Автор
Теодор Муховски

9 причини една жена да си тръгне от мъжа, когото обича

Жените са силни и невероятни и винаги ще се борят до последно, за да спасят една връзка. Но дори и най-силните от тях не могат да се примирят и да простят това, че някой, когото най-много обичат, се отнася с безразличие.

Ето кои са причините, поради които жените напускат мъжете, които обичат.

1. Тя се чувства така, сякаш не може да бъде себе си

Ако жената се чувства така, сякаш трябва да се промени, за да бъде приета, няма как да бъде щастлива в такава връзка. Ако един мъж постоянно я дърпа долу заради начина, по който се държи, смее или чувства, как може тя да бъде себе си?
Любовта не се състои в това да се променяте, за да направите някой друг щастлив. Тя се състои в това да бъдете приети такива, каквито сте и да се справите с проблемите заедно.



2. Липса на признателност

Ако усилията ѝ не бъдат оценени, тя ще спре да полага такива. Никоя жена не заслужава да бъде приемана за даденост и не се заблуждавайте - тя ще си тръгне, независимо колко много ви обича.

Защото това, че се опитва да направи всичко възможно, за да направи другия човек щастлив, изцежда силите ѝ. Щом те се изчерпят, просто ще си тръгне.

3. Връзката ѝ се струва като емоционално бреме

Ако всичко, което тя прави, изисква предварително планиране и притеснение за това как другият човек може да реагира, връзката скоро ще се превърне в бреме.

Ако мъжът постоянно я обвинява, че прави неща погрешно, омаловажава я и я кара да се извинява, независимо дали е направила нещо нередно, или не, тя скоро ще се изтощи и ще иска да се махне.

4. Тя е уморена да се сравнява с други жени

Как може да е сигурна дали мъжът ѝ я обича, ако постоянно я сравнява с други жени? Как може да е сигурна в самооценката си, ако постоянно чува как другите жени са по-умни, по-красиви или по-забавни?



5. Няма уважение

Любовта без уважение не означава нищо. Той може да изпее най-великите песни, да каже най-сладките думи, но ако няма уважение, те няма да означават нищо.
Жена, която не е уважавана във връзката си не е щастлива. И тя със сигурност ще си тръгне, защото да се отнасяш към нея без уважение е най-лошият възможен начин да бъдеш третиран.

Тя е много повече от партньор, приятелка или съпруга. Тя е невероятна, свирепа, силна, нежна и най-грижовната личност.

6. Сексуалният живот липсва

Непълноценният сексуален живот е проблемът, за който четем най-много. Сякаш всичко се върти около секса. Но липсата на такъв сама по себе си не е проблем. Секс без емоции или секс без грижа, или любов не означава нищо.
Ако тя е единствената, която полага някакви усилия във връзката, но той се скатава, това означава, че не го е грижа за нея достатъчно, за да я задоволи.



7. Дългосрочните цели са несъвместими

Това всъщност е причина номер едно за разпадането на дългосрочните връзки. Всичко е забавно и игриво, докато сме млади и все още не мислим за сериозно обвързване.
Но какво се случва, когато единият човек е готов да гради кариера, а другият е готов за дете?

Какво се случва, ако единият човек иска да се премести, а другият е обвързан с мястото, на което живее в момента? Тя ще сложи край на нещата, ако от нея се очаква да направи жертва, защото любовта е свързана с компромиси. Да очаквате от нея да се откаже от мечтите си, само за да осъществите вашите, е доста егоистично.

8. Във връзката вече няма никакви усилия

Ако тя е единственият човек, който полага усилия, скоро ще ѝ омръзне от тези глупости. А щом спре да полага, каквито и да било усилия във връзката, то отношенията са обречени на провал.

9. Тя се чувства така, сякаш е единствената, на която ѝ пука

Ако тя започне да се чувства така, сякаш е в едностранна връзка, как очаквате да остане и да се бори? Как можете да очаквате от нея да работи за нещо, за което вече не е сигурна, че съществува?

Тя няма причина да вярва, че има нещо, заради което си струва да остане, защото вие не сте ѝ дали такава.


Четете още: Фетиш към краката: Защо толкова мъже се възбуждат от тях?