Бедните двойки оцеляват по-трудно

12 юли 2012 | 12:26
40992
16
16

Двойките с ниски доходи не успяват да изградят сериозни отношения или парите в крайна сметка стават причина за раздяла, показва ново американско проучване, в което участват над 6000 мъже и жени.

Бедните страдат не само от липса на пари, казват изследователи от Калифорния. Малкото доходи развалят връзките с противоположния пол. Мнозина ще възразят, настоявайки, че парите не купуват щастието, но цифрите от проучването доказват това твърдение.

   

Всеки един от хилядите участници бил интервюиран в продължение на 27 минути. Резултатите показват, че караниците в семействата с ниски доходи започват именно заради липса на финансови средства. Въпреки това именно хората с ниска заплата мечтаят за традиционен брак, сватба и деца. Онези, които разполагат с повече средства предпочитат да живеят с половинките си без брак, но често връзката им издържа повече.

Авторите на изследването обясниха, че именно заради тези тревожни данни американското правителство е отпуснало един милиард долара, за да направи институцията на брака по-популярна. Тези пари ще бъдат похарчени за социални програми и нови изследвания, предаде БГНЕС.

   

Друго проучване в САЩ показва, че за проблемите у дома е виновна и работата. Постоянните задължения в офиса се отразяват зле на семейните отношения. Двойките започват да се карат, напрежението и стрес растат, а започнат ли да работят и у дома, повече семейства свършват с развод.

Още по темата

Коментари

16 Bela
  15 декември 2020 | 18:40 отговор
 

Години наред жената е била манипулирана и използвана за целите на мъжа. Едни са били използвани за домакини и продължаване на рода, други са правени проститутки, а трети са били слугини...Преди 12 години имах връзка с грозен програмист, който не желаех и нито веднъж не стигнах до оргазъм. След като се разделихме опитах с ръка и открих рая. Жената трябва да се отпусне и намери подходящ партньор, който желае и спре да мисли само за продължаване на рода и финансовата издръжка. За съжаление обществото все още е много бедно и просто, за да осъзнае, че трябва всеки да е финансово независим, за да може да разшири кръговете си и шансовете да намери това, което търси. СЛЕДВАЩАТА РЕВОЛЮЦИЯ ТРЯБВА ДА ОСИГУРИ ФИНАСОВАТА НЕЗАВИСИМОСТ НА ВСИЧКИ, ЗА ДА ИМАМЕ ПАРИ ДА НАМЕРИМ ТОВА, КОЕТО ЖЕЛАЕМ, А НЕ ДА СТОИМ С МИЗЕРНИТЕ СИ ЗАПЛАТИ ПО ДОМОВЕТЕ И ДА НИ МАНИПУЛИРАТ 24/7.

 
15 олигофрена
  04 септември 2014 | 00:32 отговор
 

богатите двойки са малък процент, а и там има изневери и проблеми

 
14 HAMMAN
  03 март 2013 | 09:17 отговор
 

Мъж който не може да изкарва пари ,той не е истински мъж.Има милиони начини,просто трябва да искаш.Жените са прави ,те търсят сигурност,а не някакви литературни герои просто дето ще ги дарят със сперма.Трябва романтика , внимание и уважение към отсрещния човек.

 
13 Друсан Заю Баю
  28 септември 2012 | 18:04 отговор
 

От психологическа гледна точка, това е напълно вярно. Не просто "нямаме пари -> дай да се разделяме", а просто изникват много различни предпоставки и ситуации, за които може да се скарат - за това колко пари дава момчето за колата или момичето за дрехи обувки или др, как да се спестява, невъзможността да си озволят удоволствия, които биха направили връзката им по-пълноценна... Но когато има любов, това няма много-много значение. Не всички двойки, които са в несъстоятелност от финансова гледна точка, ще се разделят със сигурност. Просто това е поредния фактор, който може да повлияе и специално в нашата държава е доста сериозен. Явно САЩ са предприели мерки - нека нашите да се карат за Мишо Шамара и АЕЦ белене, пък нас, малдите, кучета ни яли...

 
12 кари
  28 юли 2012 | 09:48 отговор
 

точно затова се разделихме с приятелят ми,а не познавам хора които са добре финансово и имат сериозни проблеми..много е вярна статията

 
11 asdQ
  16 юли 2012 | 00:32 отговор
 

Vuob6te ne e vqrno !!! tolkova poznati imam deto kakto i az i sme s normalni dohodi itaka natatuk i se obi4at adski mnooogo,tova e za kurvite koito iskat da se glezqt !!!!

 
10 vava
  15 юли 2012 | 09:02 отговор
 

5-9 Това, дето го визирате, изобщо не е любов.Повечето хора само се самозаблуждават ,че са влюбени.А повечето "връзки и любови" на хората са изградени от користолюбие.Хората са си губели главите от любов,вие ми говорите за почивки на Малдивите!

 
9 Мими
  14 юли 2012 | 17:50 отговор
 

Съгласна съм със статията! Любовта се подхранва с романтика, а тя се купува с пари! Едно е да отидат двамата на почивка на Малдивите - слънце, море, свещи, плодове, а друго е да се заврат в тясна, мрачна таванска стаичка и да мръзнат зимата, да се утрепват от тежка работа и да са постоянно уморени и недоспали от нея. Ще се чувстват нещастни по принцип и любовта ще започне да умира. Парите не са гаранция за любов, но без нея е гаранция, че ще се изгуби.

 
8 фил
  14 юли 2012 | 12:36 отговор
 

Няма ли да спрете на ни заливате с тъпа Американска помия...направете си проучвания в БГ.Меркантилни тъпаци!

 
7 No shit Sherlock
  14 юли 2012 | 02:42 отговор
 

"Bednite dvoiki ocelqvat po-trudno" :O NE DUMAI!

 

Добави Коментар

Най-четени