Бен Афлек: Ако още бях женен за Дженифър Гарнър, щях да се пропия

Бен Афлек се чувствал в "капан" по време на брака си с Дженифър Гарнър и това го довело до пристрастяването му към алкохола. Това сподели актьорът в шоуто на Хауърд Стърн.

Холивудският ас е известен и с това, че неведнъж през годините е посещавал клиники за лечение на алкохолната си зависимост. Пред Стърн той говори откровено за проблемите си с алкохола.



"Вероятно все още щях да пия. Това е част от причините, поради които започнах да пия... защото бях в капан. Бях си казал: "Не мога да си тръгна заради децата си, но не съм щастлив, какво да правя? Това, което направих, беше да изпия бутилка уиски и да заспя на дивана, което се оказа, че не е решение", признава режисьорът на "Арго".

Носителят на "Оскар" не скри, че се е чувствал нещастен в брака си с 49-годишната Гарнър. Двамата имат три деца: Вайълет (16 г.), Серафина (12 г.) и Самюел (9 г.).



Най-тежките борби със спиртните напитки Афлек води през 2001 г., 2017 г. и 2018 г.

Актьорът сподели още, че с Гарнър са се опитали да направят всичко по силите си, за да запазят брака си, но това така и не се е случило.

"Имахме брак, който не проработи. Той беше с човек, когото обичам и уважавам, но за когото не трябваше да съм женен повече. В крайна сметка опитахме. Опитвахме, опитвахме, защото имахме деца. И двамата чувствахме, че не искаме това да бъде моделът, който децата ни виждат за брака", изповядва се актьорът.

Фактът, че са разделени обаче, не е попречил на бившите звездни съпрузи да запазят топли приятелски отношения, категоричен бе Афлек. Той призна още, че Гарнър дори се присъедини към него и Дженифър Лопес на домашното им парти за Хелоуин, за да се забавляват всичките им деца заедно.

View post on Instagram
 

Четете още: Вижте какво се случва със Саманта, за която феновете на 'Сексът и градът' още страдат