Ако съдим по филмите, първата брачна нощ е апотеоз на сексуалното привличане, с който младоженците се потапят в "семейните води", но в действителност нещата са различни...

Изследване, в което участват 2 128 двойки, показва, че всяка пета двойка прави секс за първи път на третата нощ след сватбата.

52% от младоженците не се разгорещяват най-често, защото мъжът е прекалено пиян (24% от случаите). Сред останалите причини са умората след тържеството. 16% от булките били толкова изтощени, че веднага заспивали.

Четете още: 6 шокиращи секс факта

Според специалисти резултатите са следствие на модерните връзки, в които голяма част от двойките живеят заедно преди сватбата. Това отчасти премахва магията на първата брачна нощ.

В 13% от случаите булката е била прекалено пияна, а при 11 на сто от младоженците децата, които вече са се появили на света, пречат на младото семейство да се "развихри" както трябва.

9% от младоженците се карат след церемонията, а 8% от анкетираните "лудували" с гостите цяла нощ и нямали време за секс. Едва при 4% от случаите мъжът е уморен и това пречи на любовната авантюра след тържеството. А други 4% казват, че просто не са изпитвали желание да консумират брака си.

Четете още: Силиконовите гърди = по-добър сексуален живот