Автор
Woman.bg

Да се върнете при стара любов може да не е чак толкова лоша идея

Много често, когато приключваме една връзка, си задаваме въпроса какво ли би било, ако след известно време отново се съберем с този човек. Ако в момента се намирате в тежък период след раздяла и тази идея ви се струва абсурдна, изчакайте известно време и вероятно ще усетите, че ви се иска отново да видите бившата си половинка. Разбира се, това може да се случи и след години. Много двойки се събират отново и отново, но в повечето случаи това не е добра идея. Преди всичко, когато обръщаме глава назад към миналото, трябва да се сетим защо сме се разделили с определен човек. Ще ви изложим единствените три причини, поради които да се съберете с бившия може да не изглежда чак толкова лоша идея.

1.Ако и двамата сте се променили

Всяка връзка и като цяло отношенията с хората в живота ни ни учат на нещо ново и биха могли да ни помогнат да се развием като личности, стига да умеем да си вадим необходими поуки. Ако и двамата не сте променили нищо в начина на мислене и в живота си, то е много вероятно възродената страст помежду ви да стихне много бързо и връзката ви да приключи по същия начин, както и първия път. Но в случай, че и двамата сте се променили с времето, втората ви първа среща би била повече от интересна.

2.Ако е минало много време

И много неща в живота ви са се променили. Например ако една от причините за раздялата ви е била, че не сте могли да се виждате често, защото сте живеели далеч един от друг, защото някой от вас се е намирал в тежък период или просто защото не е бил подходящият момент за тези отношения. Струва си да опитате отново, тъй като понякога единствено обстоятелствата пречат на любовта. Когато те се променят, всичко може да бъде съвсем различно.



3.Ако е настъпила промяна в приоритетите ви

Преди всичко трябва да се замислите какво се е променило от раздялата ви насам. Ако възгледите за живота ви са по-различни и ако преди са били причина да сложите край на отношенията си с този човек, то тази връзка заслужава втори шанс. Но в случай, че се замисляте дали да не възродите отношенията си, само защото се чувствате самотни и не намирате друг човек в момента, откажете се. Подновяването на връзката по подобни съображения е обречено на провал. Миналото може да бъде полезно, единствено когато осъзнавате промяната в себе си и в другия човек.



Четете още: Чували ли сте за лъмбърсексуалност? А за грейсексуалност или сколиосексуалност?