Автор
Теодор Муховски

Ето как егото може да убие любовта помежду ви

Когато сме във връзка с някого, ние често пъти не даваме всичко от себе си, за да съхраним любовта си. Трябва повече да се грижим за нашата любов, след като тя е станала факт. Егото ни може да унищожи всяка една любовна авантюра или сериозна любовна връзка. Ето кои са тези 3 начина това да се случи:



1. Намерете начин да се защитите

Конфликтите са част от всяка една връзка. Небето никога не е безоблачно, хората неминуемо се скарват за нещо, а понякога този конфликт може да се задълбочи. Когато нещата ескалират, вие се стремите да започнете да се защитавате. Замислете се дали можете да направите компромис и да спрете да спорите при положение, че няма да постигнете нищо. Ако спрете да се съобразявате с мнението на другия, това няма да доведе до нищо добро и е възможно конфликтът да се задълбочи и това да доведе до раздяла. Най-добре в такива ситуации е да изслушвате другия и да се съобразявате с него.



2. Опитомете своето его и обичайте и лошите страни на половинката си

Ако искате да обикнете някого от сърце, преглътнете своето его и не си позволявайте да диктувате правилата вместо него. Обичайте себе си и бъдете реалисти. Бъдете широко скроени и не се поддавайте на емоциите си прекалено много - може да развалите магията на любовта.

3. Ако егото стане водещо, връзката ви може да се разпадне



Ако започнете да водите монолог и не изслушвате другата страна, вашето его може да ви изиграе лоша шега и да останете сами. Ако някой е разочарован от вас и вие не му позволите да си каже мнението, това е предпоставка, че не уважавате чуждото мнение. Спрете да се опитвате да се изкарате винаги прави, намерете начин да признаете грешката си. Разкаянието и самокритиката винаги действат добре на хората около вас. Важно е да направите крачка назад ако това е необходимо, за да има мир и любов.

Четете още: 10 безценни съвета, които разведените двойки могат да дадат на влюбените