По-добре сама, отколкото зле придружена. Много модерни жени поддържат тази философия и ние ги подкрепяме.

Често сме свикнали да гледаме с нотка на съжаление дамите, които са предпочели да останат необвързани, тъй като прекалено много уважават свободата си и търсят перфектния мъж. Смятаме, че да бъдеш сам е тъжно и тези, които нямат половинки са незавършени личности. Но всъщност това е дълбока заблуда – да си сам невинаги означава да си самотен и унил. Напротив – необвързаността има редица положителни страни. Днес ще изброим 5 от тях:

1.Необвързаните дами имат повече време за себе си

Какво по-хубаво от това? Всеки заслужава да отдели достатъчно време и внимание за себе си и да бъде малко егоист. Съвсем различно е, когато се грижиш само за себе си и нямаш ангажимент към другиго. Хубаво е да изпитате това чувство.



2.Не се притесняват, че ще разочароват половинката си

Един от големите плюсове на живота като необвързана е свободата. Можете да правите, каквото си поискате и не дължите обяснение никому. Освен това, не се чувствате длъжни винаги да бъдете в най-добрата си форма и не изпитвате нуждата да се доказвате пред някого. Затова не сте подложени на стрес.

3.Имат възможност за по-добра кариера и знаят точно какво искат

Липсата на половинка помага да се вгледаме по-добре в себе си, в нуждите си и изобщо да си дадем сметка какво искаме от този живот. Нищо не ни разсейва от целите ни и ги преследваме сами. Много жени спират да се борят за мечтите си, когато се отдадат на сериозна връзка, помислете по този въпрос.



4.Поддържат силни приятелства

Сигурно много пъти сте виждали как приятелките ви сякаш изчезват, след като си намерят половинка. Това донякъде е нормално, но със сигурност не е хубаво. Човек има нужда от приятели, не само от романтика. Ето защо необвързаните дами се радват на по-добри приятелства и са не по-малко щастливи.

5.Пътуват повече и се страхуват по-малко

Когато не сме ангажирани с някого, имаме много повече време и енергия да изучаваме света. По-често пътуваме, а най-хубаво е, когато пътуваме с приятелки. Съвсем логично е, когато зависите единствено от себе си и собствените си ангажименти, да успявате да си организирате приключения до по-далечни дестинации и да сте подложени на по-малко стрес.



Четете още: Доказателствата, че той просто си играе с теб