И жените излизат от чужди спални посреднощ

02 януари 2020 | 14:00
10132
4
снимки: Unsplash
4

Чао, порядъчна жено и здравей, гузна съвест! Защо дойде? Толкова добре ми беше без теб, а само с илюзията, че съм добър и напълно безпогрешен човек. Нали знаеш онова чувство, когато гледаш как другите кръшкат и си казваш: „Колко са глупави, това на мен никога не може да ми се случи“, тотално забравяйки че и ти си същото простосмъртно същество, незастраховано от абсолютно нищо, дори и от собствените си абсурдни грешки? Е, хубаво ми беше с него, но това нямаше как да го знам предварително.

жена

Друго си е да се поддадеш на нещо грешно, забранено, недостойно и мръснишки тайно. Друго си е да знаеш, че и в теб живее дяволче, което ти напомня, че човешката природа не е моногамна. И в крайна сметка го правиш - грешиш и то с някакво перверзно удоволствие, докато любимият ти те чака да се прибереш. После мъжете ни били виновни. Да не се залъгваме и на нас ни се случва да излизаме посреднощ от чужди спални, колкото и да не ни се иска да го признаем. И ние невинаги мислим с главата си и после съжаляваме. И целуваме, и прегръщаме половинката си, сякаш нищо не се е случило. Сякаш някоя друга, напълно непозната, се е вселила в нас за час-два и е направила онова, на което не сме предполагали, че сме способни. А ние просто гледахме отстрани и ни беше хубаво.

жена

И какво следва оттук нататък? Заслужаваме ли прошка и изобщо има ли живот след онази дума с „и“, която не споменаваме, просто защото не искаме да го признаем дори пред себе си. Или пък трябва да сме благодарни за опита, който сме придобили, макар и по не най-добрия начин? Къде е истината, какво е изневярата – абсолютен грях или извратен начин да оценим човека до себе си отново?„По-добре бъди невярна, отколкото вярна с нежелание“ е казала Бриджит Бардо. Ама любовта търпи ли лъжи и предателство? Понякога може би да, но само ако никой не знае за тях. Вярвайте, гузната съвест не е добър съветник, тя може да ви изиграе по-лоша шега от крачката, която сте направили встрани. Не позволявайте истинската любов да приключи и приемете, че никой не безгрешен. Дори и вие, дори и Той. А сега нека помълчим и си обещаем, че това няма да се случи никога повече и прегърнем този, когото наистина обичаме. Амин.

жена

Четете още: Любовницата му е с 25 години по-възрастна. Има ли шанс връзката им?

Още по темата

Коментари

4
  03 януари 2020 | 18:03 отговор
 

Лошо става като се пусне духчето от бутилката... Няма спиране, за това по - добре недейте.

 
3 Илен
  02 януари 2020 | 21:58 отговор
 

Всеки си плаща за това,което е правил или не е направил. Не поисканото добро е зло,а доброто и злото,въпрос на гледна точка. Всяко зло ли е за добро? Стрували си,час,два забавление,а после,наранени са тия,които те обичат,но дали ще го разберете,вие модерните и неморалните ? Бог вижда и наказва !!!

 
 
04 януари 2020 | 18:22

Колко зло е имало и ще има ненаказано, далеч по-лошо от някаква изневяра. Бог явно има проблеми със зрението.

2
  02 януари 2020 | 18:52 отговор
 

тъпи курви

 
 
02 януари 2020 | 22:09

обичам курвите, но не и курвенските номера

1
  02 януари 2020 | 16:48 отговор
 

Авторката май е била палава по празниците и сега успокоява сьвестта си с тази статийка.

 

Добави Коментар

Най-четени