Искаш да бъдеш идеалната жена? Ето пет начина да го постигнеш!

Всъщност няма „мъже на мечтите ни“. Такива индивиди съществуват само в главите на жените. Следователно хармонията във връзката зависи най-вече от партньорката. Мъжът най-често се държи естествено и така, както му се иска. Ако се почувства неудобно в дадена връзка, той обикновено не започва да работи над себе си, а се впуска в търсене на нова любов. И само жената поради някакви свои, понякога неизвестни дори и на нея причини, се старае да запази връзката. Как да не изгуби в тази игра? Просто трябва да знае някои тайни, особености и дори хитрости.

Вятърничавите мъже забравят брачната клетва още на излизане от обредния дом. Как така да бъдат заедно в добро и зло, в здраве и болест? Мъжете не искат унили, болни и депресивни партньорки. Те искат да виждат до себе си палави и проявяващи разбиране авантюристки с добро чувство за хумор. Но и тази роля трябва да се играе на час по лъжичка, защото господата бързо се отегчават от еднообразието. Да, не им е лесно на жените… Постоянно трябва да следят прогнозите и да улавят промените в настроението на мъжа, за да казва той винаги на приятелите си „Моята жена е най-добрата, тя винаги знае кога да ме приласкае, кога да ме изслуша и кога да ме тресне с точилката“.

В какво се крие очарованието на такава жена? Как да се научите да управлявате с лекота мъжа и да се наслаждавате на това?

Най-важното правило – не си стройте въздушни кули. Приемете факта, че мъжът никога няма да седи по 24 часа вкъщи и да се наслаждава на домашния уют и на общуването с децата. Той е социално същество. Само вие носите отговорността за микроклимата в общото ви гнезденце, защото мъжът дори не знае какво означават тези думи.

Ако в козметичната чантичка на всяка жена задължително трябва да има парфюм, червило и спирала, то в списъка на любовните ѝ правила трябва да са записани следните заповеди:

1. Възпитайте у мъжа си чувственост

Всички се учим, наблюдавайки чуждия опит. Дайте на мъжа си пример за това как да се грижи за вас, как да проявява любов и нежност. Дори ако поначало не ви отговаря със същото, той пак ще забележи отношението ви към него. Той непременно ще ви върне нежността, когато е в добро настроение, когато не е притеснен или ядосан.

Бъдете възможно най-често нежни и внимателни. Това постепенно ще накара партньора да прояви същото към вас. Споделяйте с него емоциите, които изпитвате, когато той ви обръща внимание. Казвайте „Оправи ми се настроението, когато ти ме целуна“, „Когато ми каза, че роклята ми стои страхотно, се почувствах най-щастливата жена на света“. Може да го е казал между другото и без особен ентусиазъм, но вие пак го похвалете.

2. Научете се да се радвате на живота всеки един миг

Разбира се, мъжете обичат с очите. Затова външната красота несъмнено е важна. Тук обаче не говорим за нея, а за вътрешната ви хармония. Очите ви трябва да светят от радост и удоволствие. Тогава и мъжът ви ще може да се похвали пред приятели „Виждате ли? Аз умея да я правя щастлива“.

Поддържайте емоционалното си равновесие. Глезете се. Обичайте себе си. Позволявайте си радост, развлечения и щуротии. Палавите момичета са като магнит, те привличат само хубави неща. На партньора ви ще му бъде приятно, че винаги сте позитивно настроени.

3. Позволете на мъжа си да ви помага

Мъжът трябва винаги да се включва в домашните задачи. Не твърде интензивно или натрапчиво, но постоянно. Не се страхувайте да го помолите за нещо, той няма да ви откаже.

Разковничето е в това как ще формулирате молбите си. „Скъпи, аз знам къде мога да купя това, но няма да се оправя без теб“. Забравете думите „ти трябва“, „длъжен си“ – вълшебната ви роля е, че вие няма да се справите без своя силен, умел и страхотен партньор.

Тогава той ще изпълни всичките ви молби с гордост, а не по принуда. Ако искате да имате хубави отношения с половинката си, не си губете времето да спорите за тях и да ги разисквате.

4. Престанете да контролирате всичко

Жената трябва да приема и да благодари, а не да следи зорко всеки аспект от живота. Да, не е лесно да се откажете от контрола – но е необходимо. Дължите го на семейството си, на самооценката на партньора, който е до вас, както и на собственото си щастие. На мъжа му е много приятно да бъде отговорен за жена си, не му отнемайте това.

Нека той реши как да направи ремонта вкъщи, кой да смени счупения смесител в банята, къде да отидете на почивка лятото и как да наречете сина си. Никога не се показвайте в позицията на силния пред мъжа си – това е погубно за връзката ви. Да, поначало той ще се противи и ще казва, че и сам знае как да поправи всичко, че сам ще реши. После ще му писне да спори с вас и той ще приеме факта, че вие умеете да се справяте с проблемите, дори понякога по-добре и по-бързо от него. В крайна сметка вие вече няма да бъдете за него беззащитната и ранима жена, която той да трябва да закриля и обсипва с грижи. Затова, колкото и да ви се иска да направите нещо по-добре, по-бързо, по евтино – оставете мъжката роля на партньора си, не го лишавайте от почва под краката.

5. Научете се да отстъпвате

Жената винаги знае по-добре. Затова тя често отстоява мнението си с пяна на устата. Това не е правилната позиция в отношенията с един мъж. Когато той среща отпор, когато му казвате, че ще направите всичко така, както вие смятате за добре, без да се съобразите с неговото мнение, той изпитва яд, раздразнение, гняв. А когато жената умее да разсъждава в унисон с мъжа, да върви в една посока с него, той се отпуска, омеква и става като пластилин, от който можете да изваете, каквото си поискате.

Ако мечтаете за дълга и щастлива връзка, откажете се от ината си. Да, много от мъжете са твърде самонадеяни, избухливи и неотстъпчиви. Затова ако искате да накарате такъв мъж да направи нещо, което е изгодно за вас, трябва да предприемете обиколна маневра и да го атакувате в гръб. Директният щурм няма да доведе до нищо добро.

Въоръжете се с ласка, нежност, тактичност. Кажете мило между другото „Скъпи, ти си абсолютно прав, но защо да не пробваме ето така?“, „Спомням си, че веднъж ми каза еди-какво-си, сега и аз така смятам“. Няма значение, че току що сте си го измислили – за него е важно отношението ви.

Жената непременно трябва да дозира собствения си инат и в никакъв случай да не прави нещо напук. Оставете ролята на глава на семейството на мъжа. Така ще му придадете увереност в себе си и чувство за значимост. Ако печелите повече от него, в никакъв случай не изтъквайте това като своя заслуга.

Не унижавайте и не наранявайте партньора. Запомнете, че мъжът не е нужно да бъде чувствителен, природата е заложила у него невъзмутимост към случващото се наоколо. Барометър на отношенията в семейството може да бъде само жената. И само от нейните способности в семейната дипломатика зависи обстановката вкъщи – дали ще е студена война, мълчалива конфронтация, окупация, временно примирие или прекрасен мир.