Искате да се разделите? Ето как да го направите по най-добрия начин

Живеем в необичайно трудни времена и макар пандемията да отшумява, последствията от нея ще оказват влияние върху дните ни още дълго време. И най-вече върху отношенията ни с близките и любовния ни свят. Не е тайна, че доста двойки решиха да се разделят още след първия локдаун или в момента обмислят да направят промяна в любовния си статут след всички сътресения, които предизвика Ковид-19. Вирусът успя да повлияе не само на физическото ни здраве, но и сякаш всичко се преобърна, като от ефекта на доминото. И ако и вие обмисляте да приключите връзката, в която сте в момента, имаме няколко полезни съвета за вас.

Първо – много е важно да прецените точно дали отношенията ви с половинката са единственият дразнител в живота ви, или просто се намирате в труден период. И усещате тревога, когато сте на работа, когато тренирате, когато сте навън с приятели и дори когато си почивате? Ако не усещате дразнение, само когато сте с половинката си или просто когато мислите за нея, то може би проблемът ви не е във връзката. А трябва да направите друга генерална промяна в начина си на живот. Защото дори да прекратите тези отношения, това изобщо няма да ви помогне така, както сте очаквали.



От друга страна, ако се чувствате изнервени и разтревожени, единствено в присъствието на партньора ви, дори без видима причина, то тогава е време да се замислите дали тази връзка трябва да продължи. И дали има какво да направите, за да разпалите искрата на любовта отново, или вече е твърде късно за това.

Напълно е възможно половинката ви да демонстрира качества, които не харесвате, но да ги забелязвате сега, като ефект от пандемията и трудната ситуация, в която се намираме всички. Например, ако преди ви се е струвало, че любимият човек не ви е обръщал достатъчно внимание, то сега го усещате много по-силно и сте склонни да изпаднете в неприятни за вас състояния. И все пак, заслужава си да забавите темпото за малко и да помислите дали има шанс за вашата любов.

В случай, че сте взели категорично решението да прекратите връзката, вероятно знаете, че ви предстои труден момент. Няма правилен начин да кажеш на някого, че вече не го обичаш, но имаме някои полезни съвети за вас. На първо място е най-добре да разговаряте спокойно с човека отсреща, да му разясните какви са вашите нужди, на които той не отговаря и би било удачно да разделите пътищата си. Разберете, че партньорът ви няма как да знае какво се върти в главата ви, без да му споделите. Така че, независимо дали сте решили да продължите заедно напред, или да се разделите и в двата случая е нужен разговор.



Дайте последен шанс на партньора и ако забелязвате, че „удряте на камък“, то тогава е време да си тръгнете. Напрвете го приятелски, не ви съветваме да затваряте вратата си към този човек с гръм и трясък. Съветваме ви да обясните на партньора, че пандемията ви е подтикнала да осъзнаете, че имате нужда от нещо различно и от коренна промяна в любовта. Не пропускайте да му споделите за всичко хубаво, което той е направил за вас и което ви е направило щастливи. И че оценявате високо факта, че сте преминали през този толкова труден период заедно и сте чувствали опората му. Добра идея е и да поговорите за това какви ще бъдат отношенията ви занапред, дори и когато вече не сте двойка. Не забравяйте, че сте написали част от историята си заедно и този човек завинаги ще остане епизод от живота ви.

Четете още: Как да детоксикирате връзката си в 5 стъпки