Автор
Woman.bg

Искате хубава връзка, но си лягате с него на първа среща - ето защо ще се провалите

Не, любовта не е сляпа, сексът ни заслепява. Понякога страстта ни залъгва и това, което възприемаме като любов, си е чиста похот и на по-късен етап тази илюзия може да ни направи нещастни. В това ни убеждава експертът по връзките и професионална сватовница Луан Уорд.

View post on Instagram
 


Дамата определя секса като една от най-красивите емоции, които човек може да изпита, но е категорична, че тя може да бъде измамна. И ако се отдадем на физическа близост с обекта на желанията ни твърде бързо, може да направим грешка. Особено ако имаме дългосрочни планове за отношенията ни. Сексът може да ни даде лъжовна представа за човека отсреща и да ни заслепи достатъчно, за да не видим истината.

Луан изтъква, че когато срещнем някого, е важно да не се поддаваме на първоначалната страст и похот, които изпитваме към него и в никакъв случай да не бързаме със секса. Въпреки че всички знаем колко е трудно да не скочим в обятията на новата ни тръпка.

„В началото на отношенията ние виждаме много повече позитивни, отколкото негативни странни в партньора. Склонни сме да го идеализираме и в по-късен етап истината може да ни разочарова“, споделя експертът.

От друга страна хормоните, които отделяме по време на секс, ни възпрепятстват да мислим рационално и да взимаме неразумни решения. Ето защо ни се случва да изневеряваме и да се поддаваме на страстта с неподходящия човек. Ние се пристрастяваме към усещанията, които сме изпитали заедно и не сме склонни да преценяваме рисковете.



След като прекарате една нощ с новия си любовник, дори само мирисът и мисълта за него, могат да ви отнесат напълно в размисли за него и да предизвикат неистово желание да бъдете интимни отново. И по този начин връзката ви почива единствено на хормони и заблуда, предизвикана от нагон, вместо върху наистина съществени фактори като уважение и любов.

Друга грешка, която според Луан допускаме, когато се впуснем в прибързани сексуални отношения, е превъзмогването на моралните ни граници. С други думи – съгласяваме се да правим неща, които по принцип избягваме. Преодоляваме бариерите си и разрешаваме на партньора да ни управлява. По време на акта това не ни кара да се чувстваме ощетени, но след като еуфорията приключи, изпитваме чувство на вина и дори унижение.

Ето защо, ако планирате сериозна връзка с някого, ви съветваме да не бързате със секса още на първа среща.



Четете още: 5 причини да го оставиш да си отиде, въпреки че още го обичаш