Изневерих на жена ми с бившата, а сега тя е бременна от мен

Всички сме чували клишето, че ако обичаш някого, никога няма да го предадеш и да му изневериш. Само че в живота не всичко е толкова просто и често ни поставя пред сложни ситуации. И понякога правим това, което довчера сме мислели, че никога няма да сторим. Понякога просто грешим без особен смисъл, но със сериозни последствия. Но какво правим по-нататък? Заслужава си да прочетете тази история, може да ви послужи като поука:

„Срещнах съпругата ми преди три години. Двамата толкова бързо се влюбихме, че аз веднага зарязах предишната ми приятелка, за да бъда с това момиче. Да, разбих сърцето на бившата ми, но заради тази любов си заслужаваше. Само няколко месеца по-късно се оженихме и бяхме щастливи от факта, че вече живеем заедно.

Тук е моментът да спомена, че ние живеем в Англия, а родителите ѝ са в Турция. Ето защо, когато баща ѝ се разболя, се наложи тя да отиде там, за да помага на майка си. След това дойде карантината и се наложи любимата ми да остане при техните.



В началото и двамата бяхме много нещастни, защото страшно много си липсвахме. Всеки ден си правехме видео чатове, докато един ден бившата ми не ми писа. Беше доста неочаквано и по принцип нямаше да ѝ отговоря, но в този момент се чувствах самотен.

Заговорихме се и се разбрахме да се видим. Изключително глупава идея, но жена ми много ми липсваше и имах нужда от внимание.

Бившата ми ме покани на гости у тях, беше сготвила чудесна вечеря. Говорихме си, флиртувахме, пийнахме и от дума на дума, всичко завърши в леглото. Правихме страхотен секс, а аз имах огромна нужда от това в момента.

Признавам, почувствах се адски виновен. Знаех, че това не трябва да се повтаря, но ние продължихме да се виждаме. Веднага щом падна карантината обаче реших да се възползвам и взех първия възможен полет за Турция, за да бъда със съпругата ми. Мислех, че това е перфектният момент да се отърва от аферата, която бях започнал с предишната ми приятелка.

Бях адски щастлив да видя любимата ми. Не можех да рискувам и да ѝ призная за изневярата си, но един ден тя сама ме провокира. Бившата ми продължи да ми пише и то по съмнително време, заради което жена ми започна да изпитва съмнения. Веднъж тя взе телефона ми, видя чата и ме попита какво става. Не можах да скрия и ѝ разказах всичко, а тя веднага след това поиска развод. Обясних ѝ, че страшно много я обичам, че това беше грешка и ще направя всичко възможно бракът ни отново да потръгне.

След като баща ѝ започна да се подобрява, двамата се прибрахме отново в Англия. Бях изключително съсредоточен и амбициран да съхраня брака си, но преди няколко дни бившата ми отново се обади и ми каза, че е бременна от мен и че не желае да прави аборт.



Бях в шок! С жена ми все още нямаме деца, но много искаме да си имаме един ден. Признах ѝ, че бившата ми чака дете от мен и че ще се грижа за него, когато то се появи на бял свят. Тя не ме напусна, но определено се държи дистанцирано и хладно с мен. Какво да направя?“, А.

Съветът на специалист:

Без съмнение, това което те очаква, е огромна промяна, но и на съпругата ти не ѝ е никак лесно. До този момент тя си е мислела, че единствената за теб и че си ѝ отдаден, а сега трябва да приеме не само факта, че си ѝ изневерил, но и че ще имаш дете от бившата си жена. Но в името на любовта, трябва да я помолиш да ти даде шанс и заедно да започнете терапия при семеен психотерапевт. За да можете да продължите напред, тя трябва да разбере, че детето няма да бъде пречка за отношенията ви. От друга страна това малко и невинно същество винаги ще ти напомня за изневярата, но ако със съпругата ти наистина се обичате и искате да имате бъдеще заедно, ще успеете да преминете през това.

Четете още: Любовта е болест? Вижте как да се освободите от тази опасна зависимост