Флиртът може да бъде истинско минно поле, ако не знаете какво и как да направите. Някои хора са родени флиртаджии, но други се нуждаят от насоки, за да се справят добре.

Как да флиртувате така, че да постигнете най-добрия резултат? Вижте съветите на специалистите психолози.

Погледът е важен
Погледнете обекта на вашите чувства веднъж продължително, после плъзнете поглед встрани. И така – три пъти. Не залагайте на твърде продължителен контакт с очите. Това е една от най-честите грешки, казват специалистите по интимни проблеми.

И така – как да постъпите? Когато срещнете някой нов човек, очите ви трябва да извършат зигзагообразно движение – поглеждате към очите, след това отивате към носа. Ако сте с приятели, трябва да гледате под нивото на очите, включвайки носа и устата. А хората, които да умеят да флиртуват на високо ниво, разширяват периметъра, включвайки част от тялото. От време на време можете да хвърлите око към устата на събеседника си. Само от време на време. Иначе можете да накарате човека да се чувства неудобно.

Бъдете активни
Независимо дали ще произнесете някаква по-специална, насочваща, фраза или ще докоснете човека, флиртът ви ще мине на по-високо ниво.

Всичко трябва да бъде наистина много леко, фино. И внимателно. Не бъдете твърде агресивни.

„Ако се опитвате да действате много активно, можете да изплашите човека. Едно леко, уж случайно докосване, или „изтървана” фраза действат много по-възбуждащо от директния маркетинг”, казва професорът по психология Робърт Франкьор.

Преди да докоснете, тествайте дали ще ви приемат

Дръзкото хващане на ръката или рамото могат да бъдат приети за навлизане в личното пространство. Неправомерно. Преди да пристъпите към подобни действия, първо тествайте човека срещу вас. Опитайте се да разберете индиректно доколко има интерес. Ако е привлечен, със сигурност ще реагира позитивно. Според Джуди Дютън, автор на книгата „Как науката за секса може да ви направи по-добър любовник“, комфортната зона е на разстояние 45 см.

Направете се на разсеяни и без да искате се протегнете към човека, коментирайки, че всъщност искате да вземете захарницата, да затворите вратата или нещо подобно. Ако той се отдръпне рязко, не прибързвайте със следващите си действия.


Усмихвайте се

И така – добрият флирт започват с контакт с очите, а след това трябва да насочите вниманието на човека към устата си. Усмихнете се мило, за да разбере, че има вашето одобрение. Усмивката разкрива друга вселена. Тя донякъде е и подсъзнателна сексуална покана. Когато се усмихвате, вие показвате, че сте в добро настроение, а отворената уста е вид пропуск към вашата запазена територия.
„Усмивката трябва да бъде симетрична, не крива. Да показва щастие и удоволствие. Ако междувременно усмивката премине в смях, докато накланяте глава встрани, това вече е наистина силен флирт сигнал.”

Контактът трябва да е лек, почти незабележим
Не си мислете, че човекът срещу вас очаква да го сграбчите така, че да спрете дъха му. Дори да е луд по вас, това не е първото нещо, което ще му хрумне. Според психолога д-р Денис Сугрю, ненужните докосвания могат да ви отдалечат от заветната цел. Най-вълнуващи са електрическите сигнали, които преминават през тялото от леките, случайни докосвания. Кракът ви трябва леко да докосва крака на този, когото се опитвайте да омаете. Не да се подпира в него.

Задавайте въпроси
Повечето хора обичат да дават съвети, затова не се страхувайте да питате. Това е начин да привлечете вниманието. Например, ще ходите на фризьор. Попитайте човека срещу вас каква прическа, според него, би ви стояла добре. Въпросът ви показва не само, че държите на мнението му, но и че се съобразявате с неговите разбирания за стил и външен вид.

Правете комплименти
Споделете, че харесвате ризата или парфюма, че сте възхитени от обувките му… Всеки един комплимент, направен в правилното време и по правилния начин, показва че изпитвате интерес. И то сексуален.

Накарайте го да ви изведе навън
Опитайте се да вкарате в разговора фрази, които имат въздействието на „познати команди”. Например, докато коментирате вид кафе или популярно място, можете да вметнете в разговора „Можем да отидем да го видим заедно” или „Мини някой път да ме вземеш и ще го тестваме”. Т.нар. команди трябва да бъдат ясни и лесни за разбиране. И не трябва да бъдат под формата на въпрос.

Четете още: Тези, които не са готови за любов, нараняват