Автор
Woman.bg

Тези, които не са готови за любов, нараняват

Изкуството на любовта не е за всекиго. Да, всяко живо същество заслужава да обича и да бъде обичано, но не и тези, които все още не са готови за това. За любовта трябва да израснеш, за да я оцениш навреме. За да знаеш за кого си готов да жертваш нещо важно. За да разбереш дали и другият наистина те обича. Любовта е за зрелите, любовта е за тези, които могат да я понесат. Другите единствено нараняват.

Запомнете, че никой не идва в живота ви напразно, дори и този, който ви е белязал с болка. Простете му, защото никой не се ражда съвършен и израства постепенно в любовта. Макар и в природата ни да е заложено да обичаме, истината е, че цял живот се учим как. Затова преглътнете предателството, но и запомнете, че истинската любов не трябва да боли. Ако в отношенията си с любимия не сте двама, то те нямат смисъл. Не искайте само да ви дават и не давайте само вие. Обичта е двупосочна улица, а ние трябва да сме щастливи, когато вървим по нея. Не го забравяйте и не допускайте любовта да ви наранява.



Не прощавайте твърде често, твърде много. Помнете, но отсявайте доброто от лошото и си тръгнете, ако някой изисква, но не ви дава. Това не е любов, а отрова.

Да, понякога любовта може да е трудна. Борете се за нея, но не и когато борбата не помага. Обичайте този, който ви заслужава! Тайната на любовта е в споделянето на взаимни чувства, а не във воюването за нещо, което никога няма да бъде такова, каквото трябва!



Четете още: Секс... Как го правят звездите?