Как мъжете могат да разберат, че една жена е привлечена от тях

Дали един мъж е влюбен и възбуден от близостта на дадена дама до него, може лесно да се разбере от всяка досетлива и наблюдателна жена. А и сами се досещате за конкретния физически признак, който най-добре може да издаде състоянието на неговия притежател.

Представителите на силния пол обаче са изправени пред малко по-голямо затруднение, когато искат да разберат дали жената срещу тях е влюбена. Когато представителките на женския пол изпитват привличане към някого, това предизвиква вълнение у тях, което от своя страна остава физически отражения – забързване на физическите процеси в организма, на сърдечния ритъм и т.н. Това от своя страна води до по-високо потоотделяне. И ето именно тук е разковничето, в което се крият женските сигнали, които могат да подскажат на мъжа, че тя е възбудена. Става дума за аромата.



Известен факт е, че хората са в състояние да идентифицират тъгата или страха на човек, благодарение на миризмата. Оказва се обаче, че мъжете наистина могат да доловят с обонянието си и сексуалната възбуда в женския пол. За да се установи това, са проведени различни проучвания, като на мъжете е дадено да долавят с обонянието си проби с аромат на пот, извлечена от аксиларната област (подмишницата) на жените.

Част от дамите, участвали в проучването, били сексуално възбудени, а друга част – не. Резултатите се оказали доста интересни. Според тях мъжете намират за по-привлекателен аромата на пот от възбудени жени, за разлика от този на останалите, които се намирали в нормално състояние.



Това било напълно достатъчно, за да стигнат учените до следния интересен извод, а именно, че тялото е напълно способно да изпраща химически сигнали чрез миризмата си, за да предизвика сексуален отговор от друг човек.

Или с други думи, ароматът може да се окаже чудесен инструмент за разбирането на сексуален интерес в другия човек. В случая потта може да бъде химически сигнал, който да предизвика отговор от другата страна.

Езикът на тялото също служи за разгадаване на наличието на сексуална възбуда. В случая незаменима роля играят звуците, външният вид и докосването.

Струва си да споменем също така, че съществуват полови феромони, които служат за привличане на противоположния пол, и някои комерсиални продукти се рекламират с твърдението, че съдържат такива феромони, които действат като афродизиак. Ако такива действителност съществуват, тогава е възможно напръскването с парфюм с феромони, който да ни направи по-привлекателни. За да се разбере дали човешките феромони наистина повишават чара и привлекателността на жените в очите на противоположния пол обаче, към момента са необходими повече изследвания.

Четете още: 6 неща, които никога не бива да правите за мъж