Автор
Woman.bg

Какво да направиш, ако откриеш, че мъжът ти спи с бившата

Лили е на 24 години и е силно влюбена в новия си 25-годишен приятел Дани. Чувствата ѝ към него растат с всеки изминал ден. До момента, в който научава, че партньорът ѝ спи с бившата си.

Двамата се запознават преди една година. Той работи в магазин за канцеларски материали, а тя – на рецепцията на фирмата, за която отскоро работи. Тогава Дани я кани на вечеря и след чаша вино двамата се озовават в леглото. Оттогава до сега двамата са неразделни.

Всичко изглежда прекрасно с изключение на това, че Дани продължава да се среща с бившата си приятелка – Клавдия. Факт, добре известен на Лили, която силно се надява, че Дани скоро ще прекрати отношенията си с нея. Надеждите ѝ се оправдават и два месеца по-късно той спира да се среща с бившата си, за да се отдаде с цялото си сърце и душа на Лили.

Романтичната идилия между двамата обаче не трае толкова дълго, колкото Лили се надява. Съвсем наскоро приятелят ѝ признава, че е подновил връзката си с Клавдия от три месеца насам.

Въпреки уверенията му, че не изпитва сериозни чувства към бившата си и че не желае да се връща при нея заради начина ѝ на живот, Лили е силно объркана и наранена. Фактът, че той редовно отменя планираните им срещи и мисълта, че прави секс с Клавдия, не ѝ дават мира.

За нея е абсолютно ясно, че подобна връзка няма бъдеще, но в същото време не иска да го губи.

Съветът на психолога: Силните чувства не трябва да бъдат пречка пред щастието. Когато в една връзка има и трети човек, нараненият е този, който трябва да си отговори на въпроса иска ли това да продължи така, или не.

Ако единият от партньорите изневерява, той със сигурност трябва да получи ултиматум – или нея, или вие.

Ако той няма сериозни чувства към вас, скоро ще поиска повече от другата. Ето защо трябва да седнете и спокойно, очи в очи и да му кажете какво мислите да направите.

Проследете неговата реакция, след като му кажете, че ще си тръгнете. Ако той държи на вас, ще скъса с нея. Но ако сюжетната линия продължи в същата посока, време е да си вървите. Не стойте при човек, който ви използва.

Четете още: Истинска история: Сексът след двойна мастектомия