Автор
Ива Петрова

Карти таро ми разкриха, че той ми изневерява. Оказа се истина...

Гледаха ми на таро и картите показаха, че приятелят ми е в любовна афера с друга жена. Реших да проверя дали наистина картите са познали. Отговорът се оказа положителен. Намерих доказателства за това в неговия телефон.

Аз съм на 52 години, той – на 56, когато открих, че партньорът ми ми е изневерявал през по-голямата част от нашата петгодишна връзка, а и преди това.

Всъщност той често е на мобилния си телефон и рядко го оставя далеч от себе си – достатъчен повод да се усъмня.



За да разбера какво се случва, реших да надникна в картите таро. На тях ясно бе посочено, че мъжът, с когото живея, има друга жена в живота си.

Опитах се да остана спокойна и непредубедена, самоубеждавайки се, че картите невинаги познават. Затова запазих тази информация за себе си. Но няколко месеца по-късно най-накрая успях да се добера до телефона му.

Там имаше съобщение от друга жена. Беше му изпратила адреса си и го бе попитала кога ще отиде да я види. Не можех да повярвам на очите си, но след като се успокоих, се изправих лице в лице срещу приятеля си и му казах какво съм видяла в телефона му.



Той просто се засмя и самоуверено подчерта, че въпросната дама очевидно е сбъркала номера.

Малко след това обаче същата тази жена изпрати съобщение на дъщеря ми във Фейсбук. Именно от нея научих, че жената е имала интимна връзка с приятеля ми в продължение на десет години и едва през последната година двамата са спрели да се виждат.

Тя дори изпрати снимки, на които двата са заедно.

Не мога да разбера как той е могъл да поддържа толкова дълго време паралелна връзка с друга жена, докато в същото време е живеел при мен.

Сега чувствам, че единственото нещо, което трябва да направя, е да го зарежа и да започна живота си отначало, защото вече не му вярвам.

Отговорът на психолога:

Ако много го обичате и държите на него, разберете дали той още държи на вас. Ако той ви уверява, че вие сте жената на неговия живот, кажете му, че трябва да започне да казва истината, ако иска да остане с вас.

Той трябва а направи всичко възможно, за да да върне доверието ви в него. В противен случай се страхувам, че за вас двамата вече няма бъдеще като двойка.

Ако решите да му дадете още един шанс, ще трябва да сте готови да направите скок на вярата.

Има много въпроси, на които трябва да се отговори. Сигурно е знаел, че един ден всичко ще излезе наяве и че вие ще откриете, че не е човекът, за когото сте го мислели.

Разбирам, че това е трудна задача и вероятно ще се нуждаете от помощта на добър приятел или психотерапевт, който да ви помогне да се освободите от натрупаните гняв и отчаяние.

Четете още: 9 причини една жена да си тръгне от мъжа, когото обича