Когато го обичаш, но бившата му прави всичко, за да ви раздели

20 февруари 2021 | 16:31
3812
4
снимки: Unsplash
4

Случва се - намираш онзи човек, когото си чакал цял живот и се влюбваш. Бързо и сякаш трайно. Той изпитва същите чувства към теб и връзката ви върви чудесно, но...винаги има едно голямо НО. И този път това е жената, която ви гледа отстрани и не може да понесе факта, че бившият ѝ мъж, когото тя е заразяла, вече е щастлив с друга. Нека видим каква е днешната ни история:

"С приятеля ми сме заедно от 3 години и не спираме да се обичаме. Той има две деца от бившата си жена, които аз харесвам и повече от всичко бих искала той да има пълноценна връзка с тях. Само че бившата му съпруга сякаш полудя от момента, в който научи за връзката ни. Въпреки че тя е взела решението да се разделят преди време. 

развод

Няколко месеца след началото на отношенията ни тази жена се обади на приятеля ми, за да му каже, че няма да му позволи той да вижда двете им деца. Дори се преместиха в другия край на града, за да бъдат максимално отдалечени. Той беше съсипан...седмици наред я молеше да види сина си и дъщеря си и тя най-накрая склони да му разреши. 

След срещата им обаче приятелят ми беше крайно разстроен, защото разбрал, че бившата му жена е обяснила на децата, че баща им няма време да им обръща внимание, тъй като е твърде зает с новата си приятелка (мен). Също така е излъгала, че той не се интересува от тях. А тя от своя страна не спира да звъни на него и на мен, за да ни крещи и да ни обижда. И така вече цели 3 години.

Нищо не се променя, ситуацията е все така напрегната и нелепа. Дори с времето толкова свикнах тя да ме напада, че за мен седмицата можеше да бъде определена като добра, само ако не ми звънеше да ме обвинява и да ми вика по телефона. На всичкото отгоре тази жена не се грижи за собствените си деца и не позволява на баща им да се грижи за тях. Те имаха нужда от зъболекар и очен лекар и след като стана ясно, че тя няма да се погрижи, ги заведохме ние. И вместо да ни бъде благодарна, тя още повече откачи и стана още по-злобна към нас. И не на последно място - отказва да даде развод на приятеля ми. 

Част от мен иска всичко това да приключи, колкото се може по-скоро и да се махна от цялата ситуация, но от друга страна безкрайно много обичам приятеля си и не искам да го изоставям", М. 

жена

Съветът на специалист:

Не, не го изоставяй. Тя точно това иска - да ви раздели и той отново да е неин. Не може да превъзмогне факта, че е продължил с друга жена напред и че двамата се обичате. В цялата ситуация обаче най-наранени остават децата. Затова е най-добре да поставиш точни граници между теб и нея. Тя не трябва да има директна връзка с теб. Съветвам те и да се обърнете към терапевт, който да ви насочи как да излезете от това ужасно положение.

Четете още: Как да се осбободим от токсичния мъж в живота си? Не можем, или не искаме?


Още по темата

Коментари

4
  05 май 2021 | 02:40 отговор
 

Без да се знаят обстоятелствата, заради които жената го е напуснала, не може да се вземе страна. Щом още не са разведени, значи и двамата (да, и съпругът също, иначе с три годишна “перфектна” връзка защо още не го е направил?” таят надежда, че могат да спасят брака си! Приятелката се е “набутала” там, където не й е мястото.

 
3
  24 февруари 2021 | 23:28 отговор
 

Поука: мома за ергенин, парясница за парясан! Народна мъдрост! Момиче с женен??? Няма такъв вариант. А то сега какво- терапевти, разводи, проклятия от бившата...Няма да има край!

 
2 От другата страна
  23 февруари 2021 | 15:21 отговор
 

Момиче, вземи се стегни, прекалено много го играеш жертва. Всеки знае, че има съд, МВР и др. инстанции. Мъжът твоя приятел, да вземе позиция, защото това вреди на всички, особено за децата.

 
1 Ай
  20 февруари 2021 | 19:42 отговор
 

Щото е пут...о този, та не я сложи на място. А за развод и виждане на децата си има съд. Жалко, че момичето не си е намерило необременен мъж и за три години вече е трябвало да има собствено дете.

 

Добави Коментар

Най-четени