Днес ще се запознаем с една история, която за някои от вас може да бъде поучителна, за други – насърчаваща да вземат важно решение, а за трети може да бъде едно добро предупреждение, пристигнало навреме. Тя е млада, красива и най-вече влюбена жена, която някога е обичала мъжа си повече от всичко. Някога е намирала смисъла в него, но ето как една стъпка встрани може да разруши нещо красиво и истинско.

„С Марк се оженихме преди две години. Сватбата ни беше прекрасна, в един от най-красивите хотели в Сингапур. Любовта ни беше като от приказките, бяхме заедно три години, преди да се венчаем и по всичко личеше, че това е мъжът за мен. Единственият. Бракът изглеждаше като красивото и естествено продължение на връзката ни и мислех, че сме поставили началото на щастливия си семеен живот. Толкова ми се искаше да е така, толкова го обичах...

И двамата знаехме, че бракът не е единствено цветя и рози и невинаги ще бъде приказка. Трябваше да положим усилия, както всяка двойка, за да бъде всичко наред и да изградим стабилна основа, за да създадем семейство.



Първата година от живота ни като женени беше отлична. Имахме невероятен и продължителен меден месец. Бяхме толкова щастливи заедно, сякаш се срещаме от вчера и любовта ни тепърва разцъфтяваше. Прекарвахме цялото си свободно време заедно.

Сексът също беше изумителен, по цели дни не излизахме от спалнята. Всъщност, правехме го във всяка стая, навсякъде из апартамента и пробвахме всевъзможни пози. Беше просто перфектно.



Но както се случва във всяка връзка, с времето страстта помежду ни намаля. Ставахме все по-улегнала двойка и вече нямахме толкова силна нужда да бъдем непрекъснато заедно. Не бяхме отегчени един от друг, напротив. Стресът на работното място и други външни фактори просто ни накараха да се чувстваме уморени и нямахме енергията да се държим като влюбени младоженци.



След време Марк получи страхотно предложение за работа в чужбина и той прие. Разбира се, заедно обсъдихме ситуацията и решихме, че разстоянието няма да ни раздели. То не беше толкова голямо, делеше ни единствено 30 минути път със самолет. Марк трябваше да пътува веднъж на всеки две седмици и аз правех всичко възможно да го посещавам през уикендите. С времето обаче това беше все по-сложно и уморително и затова решихме, че ще го чакам търпеливо у дома. Разбрахме се, че отсъствието му от вкъщи и напрегнатият график няма да окажат негативно влияние върху връзката ни. Не искахме да го допускаме, но...

Няколко месеца по-късно усетих отрицателна промяна в Марк. Държеше се някак странно. Всеки път, в който той се прибираше след двуседмично отсъствие, нямаше желание да разговаряме, нито да излизаме с приятели. Отказваше поканите от родителите ми за обяд и вечеря и усещах силно апатично отношение от негова страна. Затваряше се в себе си, не желаеше да си споделяме. Няколко пъти разговаряхме за това и той ми обясни, че е твърде уморен от работа и единственото му желание, когато се прибере вкъщи, е да си почива и да не общува с другите. Стори ми се странно, но го приех. Бях готова да го разбера, но една вечер се случи нещо ужасно.

Марк влезе в банята за душ, а аз гледах телевизия в хола. Изведнъж телефонът му издаде звук, сигнализиращ за съобщение. И тъй като той беше близо до мен, реших да видя кой му пише. Това, което видях силно ме учуди. Съобщението беше от „М“ и гласеше: „Вече ми липпсваш“.
В този момент Марк дойде при мен и аз нямах възможността да науча нещо повече за странното съобщение. Малко по-късно си легнахме и нетърпеливо изчаках Марк да заспи, за да направя нещо, което никога не съм си позволявала, а именно да проверя съобщенията в телефона му. Искаше ми се никога да не бях видяла това, което намерих там.



Не е за вярване колко заблудена съм била. Марк толкова много ми липсваше, когато не си беше вкъщи, а се оказа, че може би той въобще не се е сещал за мен в това време. Щом отворих съобщенията в телефона му, открих дълга кореспонденция между него и „М“, който очевидно беше жена. Жена, с която моят съпруг е имал афера. Открих толкова много съобщения, в които пишеше какво са правили в леглото, колко невероятна е била поредната им нощ заедно и как нямат търпение да се видят отново. По всичко личеше, че това не е просто секс и че се случва от няколко месеца.

Не знаех как да реагирам, целият ми свят се преобърна. Не можах да мигна цяла нощ и на следващия ден побързах да отида на работа, просто за да съм далеч от Марк. За щастие той замина отново след два дни и аз имах време да осмисля ситуацията и да взема решение.

Посъветвах се с майка ми и с най-добрата ми приятелка и те ми казаха, че е най-добре да се изправя очи в очи с него и да проведем сериозен разговор, а след това да реша какво ще е бъдещето на връзката ни. Знаех, че това е най-правилното решение и веднага, щом Марк се върна говорих с него. Беше тъжно и неприятно. Той нямаше никаква представа, че знам за тайната му афера.



Реших, че единственият изход от тази ужасна ситуация е да се разделим. Марк упорито ме умоляваше да се съберем и ме уверяваше, че това е било просто забавление, нищо сериозно. Аз обаче не можех да преглътна предателството му. Не знам защо той допускаше, че ще мога да приема това обяснение и да продължим спокойно напред. За мен изневярата е нещо непростимо и няма връщане назад.

След многобройни опити от негова страна да поговорим и да възобновим любовта си, той най-накрая се предаде. Призна, че не е достоен да бъде мой съпруг и че не е способен да поддържа сериозни отношения на този етап от живота си.

Чудя се какво ли щеше да се случи, ако бях игнорирала онова съобщение...“, Е.

Четете още: Ето защо не намирате любовта