Автор
Антония Дамянова

Когато любовта не знае граници: 60-годишна американка се омъжи за 30-годишен африканец

Когато двама души се обичат, няма сила, която да ги раздели. И това го доказва тази необичайна двойка, чиято любов се оказва по-силна от всякакви расови и възрастови предразсъдъци.

Преди няколко години 60-годишната пенсионирана полицейска служителка Дебора Бабу от американския град Сакраменто, Калифорния, заминава за Африка. Там сърцето ѝ бива пленено от представител на африканското племе масаи, който е наполовина по-млад от нея, пише The Mirror.

View post on Instagram
 


Американката се запознла с бъдещия си съпруг, 30-годишния Сайточи Бабу, докато пътувала из Танзания с дъщеря си. Срещнала го, докато двете се разхождали в Занзибар. Мъжът предложил на Дебора да купи сувенири. „Не носехме пари в нас, но попитах дали мога да направя снимка, защото никога не бях срещала масаи“, разказва жената пред Мирър.

Сайточи се съгласил и помолил Дебора да му изпрати фотото. След като научил телефонния ѝ номер, той започнал да ѝ пише всеки ден. С течение на времето американката и Сайточи осъзнали, че ги свързват много общи неща и така приятелството помежду им преминало на друго ниво. Двамата се влюбили един в друг.

Младежът последвал американката на следващата ѝ дестинация в страната. Между двамата се зародила силна връзка и когато дошло време Дебора да отпътува за Калифорния, Сайточи силно се разстроил.

След като Дебора се върнала в родния си град, влюбените продължили да общуват и поддържат връзката си от разстояние. След известно време африканецът признал на любимата си, че иска да се ожени за нея.

„Мислех, че е луд. Но децата и семейството ми казаха, че не трябва да се тревожа за разликата във възрастта, тъй като съм сама от дълго време и заслужавам да бъда щастлива“, разказва Дебора пред изданието.

Изпълнена с надежда, тя се завърнала при Сайточи и отговорила с „Да“ на предложението му за брак.

Сватбената церемония според традициите на масаите се състояла през 2018 г., а през юли тази година двойката сключва официален брак. Днес Дебора носи името Наспай, дадено ѝ от семейството на съпруга ѝ, и живее в Танзания в семеен комплекс, наречен бома. „Сайточи е най-добрият и грижовен човек, когото някога съм срещала“, споделя Дебора пред медията.

Четете още: 6 от най-необичайните семейни двойки по света - вярвате ли в чувствата им?