Когато мъжът ти каже, че предпочита да се самозадоволява пред секса с теб

Срещаш човека на живота си. Той също се влюбва в теб, връзката ви е толкова красива и щастлива. Сгодявате се, прекарвате дните си заедно, но една сутрин разбираш, че вече нищо не е същото. Страстта отдавна е напуснала любовното ви гнездо, ти си се променила, защото си дала всичко за този съюз. Дала си красотата си, мечтите си...а той просто се обръща и ти казва, че вече не го привличаш и че предпочита дори да се самозадоволява, отколкото да си легне с теб. Или просто се е появила 60-годишната секси съседка, която тотално е обсебила мъжа, който довчера даваше всичко за теб, за вас.

Има ли изход от тази ситуация и раздялата ли е категоричното решение? Първо се запознайте с днешната ни история, а отговора ще научим от специалист:

"Толкова съм наранена и отчаяна. Аз съм на 31, а годеникът ми е на 36...и ми изневерява с жена, която е с 30 години по-възрастна от мен.

Всичко започна, когато един ден колата на една наша съседка се развали на улицата пред вкъщи. Тогава любимият ми слезе да ѝ помогне и успя да отстрани проблема. Тя, разбира се, беше много благодарна и определено знаеше как да го покаже. Първоначално не се притесних, защото не виждах нищо нередно в това. Но с времето забелязах, че той все по-често ѝ помага с какво ли не у тях.

След това, съвсем неочаквано, той тръгна на фитнес, започна да се храни здравословно и да се грижи извънредно много за външния си вид. Дори се отказа от бирата, която обичаше почти всеки ден. Беше странно, но се радвах, че се грижи за себе си, докато една вечер не се прибра и не ми каза най-ужасното нещо, което съм чувала от него, а именно че вече не го привличам. И дори предпочита да се самозадоволява, отколкото да правим секс.

Тук трябва да уточня, че и двамата не сме с перфектни тела и още в началото си казахме, че за нас това не е важно и че всъщност се харесваме такива, каквито сме. Трябва да призная, че наистина напълнях повече през последните 2-3 години, след смъртта на майка ми, която и до ден днешен не мога да приема, но до този момент това изобщо не влияеше негативно върху отношенията ни. Докато не се появи тази съседка, която е на 60 г., но е в отлична форма. Искам да отслабна, но храната е единственият начин да се преборя със загубата, а сега и това, което се случва с годеника ми ме съсипва.

Не мога да отрека, че подозирах за аферата му с възрастната съседка, но той твърдо отричаше да има нещо помежду им. Затова последният път, в който той каза, че отива да ѝ помогне, аз отидох 20 минути по-късно там, за да видя дали ми казва истината. Още когато звъннах на вратата разбрах, че има нещо, защото тя се забави много, преди да ми отвори, а когато открехна вратата беше рошава и по нощница. След това видях и годеника ми, който беше почти гол.

Тогава той ми призна, че двамата имат афера, но че ще я прекрати, защото иска да бъдем заедно. Съгласих се, заради 2-годишната ни дъщеря, но истината е, че съм толкова нещастна. Той се държи лошо с мен, потиска ме, постоянно се караме. И макар да твърди, че вече не ми изневерява, аз знам, че отношенията ни не са такива, каквито трябва да бъдат. Имам чувството, че не живея, а просто съществува", Б.

Съветът на специалист:

Това, което прави годеникът ти се нарича емоционално насилие. Той носи цялата вина за провалените ви отношения, защото ти е демонстрирал неуважение към теб и на всичкото отгоре те е излъгал. Заслужаваш много повече!

А това, което моментално ще те направи щастлива и ще ти даде спокойствие, е да поемеш пълен контрол над живота си. Да, отслабни, но не заради годеника си, а заради самата теб. Помисли за здравето си, а не за неговите желания спрямо теб. И вярвай, че грубите коментари не трябва да бъдат причина да се промениш, а за да се чувстваш добре в кожата си. И по същата причина трябва да преосмислиш отношенията си с този човек.

Четете още: 5 неща, които пречат на връзката ви