5 неща, които пречат на връзката ви

23 януари 2022 | 13:07
10515
0
Unsplash
0

Щастливите дългогодишни връзки не се създават „с късмет“. За тях се полагат усилия всеки ден. Ако искате да живеете в мир със себе си, да се чувствате напълно комфортно в компанията на партньора си, да бъдете коректни и прозрачни в отношенията си с хората, трябва да спазвате определено "поведение". Вижте кои са нещата, които пречат на отношенията ви да се развиват в правилната посока.

Не сте искрени

Случва се често. Лъжата убива връзката, защото убива доверието. Ако не сте напълно искрени с партньора си, не заслужавате времето, труда и обятията му. Толкова е просто.Пристрастени сте към социалните медии

Социалните мрежи са част от ежедневието на много хора, факт. Но постоянното проверяване на профила ви и затруднението да отклоните поглед от екрана показва, че нямате никакъв интерес към комуникацията с хората около вас. Сложете смартфона си далеч от вас, докато се храните, заспивате или гледате заедно филм. Спрете да пренебрегвате събеседника си.


Държите се неуважително

Горе споменахме, че безпредметното вторачване в телефона, докато говорите с някого, не е особено препоръчително занимание. Към това прибавяме всички невербални кодове, които могат да накарат партньора ви за се чувства зле – извъртане на очи, саркастичен тон, неглижиране на проблемите. Спазвайте правилото да се държите с човека до вас така, както искате той да се държи с вас.


Не показвате привързаност


Когато връзката е нова, най-вероятно не спирате да търсите физическа близост. В повечето случаи тази потребност избледнява с времето и опита. Това не означава, че трябва да се поддавате на ударите на времето и да охладнявате помежду си. Възродете в отношенията си онези мили жестове, които са спирали дъха ви на първата ви среща. Целувка по бузата вместо обикновеното сухо „Довиждане“ и спонтанните прегръдки не изискват колосални усилия, но могат да върнат магията във връзката ви, за която до скоро сте били убедени, че се е изпарила.

Държите се така все едно сте необвързани

Да излизате постоянно, без да информирате партньора си (тук не става въпрос за получаване на разрешение). Да правите планове за среднощни излизания без дори да си помислите да го включите в плановете си. Да не му съобщавате важните новини, успехи и разочарования в живота ви. Да флиртувате с непознати, без да осъзнавате къде трябва да поставите границата. Ако искате да бъдете сами, освободете се от това „бреме“. Ако искате да бъдете с някого, дръжте се като отговорни и емоционално зрели личности. Толкова е просто.

Още по темата

Коментари

Добави Коментар

Най-четени