Автор
Антония Дамянова

Моника Белучи и Тим Бъртън: Една любов, избухнала след 15-годишно приятелство

Вече близо месец, откакто из медийното пространство се затръби за романтичната връзка между италианската киноикона Моника Белучи и холивудския режисьор Тим Бъртън.

Двамата разкриха публично отношенията си, докато се държаха за ръце по време на следобедната си разходка в Мадрид, а след това папараци уловиха двойката да споделя нежна целувка на Свети Валентин. Кадърът незабавно бе изпратен и публикуван от The Daily Mail.

До този красив момент 58-годишната актриса и 64-годишния филмов режисьор стигат след 15-годишно топло приятелство. Двата се запознават през 2006 г. на стълбите на филмовия фестивал в Кан, но едва през октомври 2022 г. зад кулисите на филмовия фестивал „Люмиер“ в Лино, Франция, приятелството преминава на друго ниво.

View post on Instagram
 


Тогава Белучи присъства като почетен гост на форума и връчи на режисьора на „Сряда“ награда за цялостно творчество. При получаването на приза Бъртън каза в типичния за него черен хумор: „През целия си живот никога не съм изпитвал толкова много любов, както тази вечер. Добре дошли на най-доброто погребение, което съм имал!“

Според мълвата влюбените артисти са поддържали връзката си в тайна от четири месеца до нейното разкриване.

Всъщност Тим Бъртън може да се похвали със солиден опит в романтичните връзки с известни актриси. Последната му любов преди Белучи е талантливата Хелена Бонам Картър, от която след 13-годишна връзка има две деца – син Били Рей (роден на 4 октомври 2003 г.) и дъщеря Нел (родена на 15 декември 2007 г.).



По класически маниер любовта между режисьорът и Хелена пламва на снимачната площадка на „Планетата на маймуните“ през 2001 г. Двамата са тандем и в други филми на Бъртън, сред които „Чарли и шоколадовата фабрика“, „Суини Тод: Бръснарят демон от Флийт Стрийт“ и „Алиса в Страната на чудесата“.

В интервю от 2010 г. Хелена Бонъм Картър споделя любопитен факт от семейното ѝ съжителство с Бъртън. Тогава тя признава, че двамата живеели в съседни къщи в Белсайз Парк, тъй като тя е „безобразно властна“, а той хърка.

Съвсем наскоро, в края на миналата година, тя определя раздялата си с Тим Бъртън като много болезнена, тъй като е била дълготрайна.

Що се отнася до любовния живот на Моника Белучи, тя имаше кратък бурен романс със 17 години по-младия от нея художник Николас Лефебре, с когото се раздели през 2019 г.

Преди това бе омъжена за френския актьор Венсан Касел, с когото се запознава на снимките на френския филм „Апартаментът“ през 1996 г. Двамата са женени в периода от 1999 г. до 2013 г. Плод на любовта им са двете им дъщери – Дева (18 г.) и Леони (12 г.).

Днес холивудските величия Моника Белучи и Тим Бъртън са в зората на най-нежното и красиво чувство на света, а дали пламъкът на любовта им ще продължи да гори със същата сила и занапред, това само времето може да покаже.

Четете още: Тя е просто Рене Зелеуегър, а той е с 10 години по-млад, има 3 деца и ремонтира коли: но двамата все още се обичат много