Мъжът ми спря да прави секс с мен, аз му изневерих, сега следи всяко мое движение

В любовта невинаги всичко върви по план. Мислим, че обичаме някого, че той ни отговаря със същото и ще бъдем все така щастливи завинаги. Само че понякога нещата се объркват и връзката помежду ни започва да се къса. Често това най-често проличава първо между завивките. Усещаме как сексуалният ни живот умира постепенно и първоначално решаваме, че чувствата към любимия са по-силни от всичко и можем да преодолеем кризата в леглото. След време обаче, когато виждаме, че партньорът ни се интересува все по-малко от нас, ситуацията може да се промени и изведнъж да се окажем в капан.

Днешната ни история е за едно момиче, което дълго време търси вниманието на съпруга си, но накрая намира това, което ѝ липсва другаде. След това обаче съпругът ѝ решава да проследи всяко нейно движение, ето каква е историята ѝ и какво я посъветва специалист:



„С мъжа ми се запознахме преди 4 г. и дълго време бяхме абсолютно неразделни, а сексът беше невероятен. През първата година всичко беше страхотно, докато либидото му не започна да отслабва все повече.

За няколко месеца той започна да иска по-малко секс и вечно беше изморен и стресиран от работа. Обвинявах себе си за това и самочувствието ми започна да се топи. Въпреки това, аз забременях и преди две години се оженихме. Малко след това сексът напълно изчезна от живота ни, той просто не ме желаеше.

Разбирам го. Той работи по 12 часа, 6 дни в седмицата, но аз започнах да страдам от следродилна депресия и ми стана много трудно. Чувствах се много самотна и без подкрепа.



Половин година след раждането на детето ни се върнах на работа, което донякъде подобри самочувствието ми. Тогава се запознах с нов колега, който беше започнал работа, докато съм била в майчинство. Заговорихме се и не след дълго усетих, че между нас има по-специална връзка, той ме караше да се чувствам така, както не се бях чувствала много отдавна.

Един ден ме покани на по питие и аз приех. Цяла вечер той не спря да ме обсипва с комплименти и да ми показва по всякакви начини, че ме харесва. Вече не вярвах, че е възможно да се чувствам толкова добре отново.

От дума на дума започнахме да се целуваме, а след това отидохме в апартамента на колегата. Правихме страхотен секс, наслаждавах се на всяка минута. Знаех, че допускам грешка, но въпреки това се чувствах страхотно.

След няколко дни бях оставила неволно телефона си в другата стая и докато не съм била около него, съм получила съобщение от въпросния колега. За лош късмет съпругът ми е бил до телефона ми точно в този момент и е видял съобщението. Беше истински побеснял!

От този момент нататък не спира да следи всяко мое действие. Разказах му какво се беше случило и че това е просто еднократна грешка, която няма да допусна отново. Той реши, че ще ми прости и останахме заедно. Но въпреки това ме проверява постоянно. Не настъпи никаква промяна в отношенията ни, продължихме да не правим секс и той продължи да не ме подкрепя в майчинството. Сега съм прекратила контакта с колегата, с когото му бях изневерила, но това не ми помага.

Дори не съм сигурна, че обичам мъжа си вече. С него съм заради детето и защото не искам бракът ни да пропадне по този нелеп начин. Какво да направя?“, Мария.



Съветът на специалист:
Искаш да поемеш цялата вина, но истината е, че в този брак сте двама и заедно носите отговорността за успеха му. Мъжът ти също носи вина за това, че се чувстваш нещастна. Да, изневярата е грешка, но ти си го направила, защото си се чувствала много уязвима и несигурна в себе си, благодарение на студеното отношение на съпруга ти и факта, че е отказвал да бъдете интимни. Затова си постъпила импулсивно, когато друг мъж е демонстрирал интерес към теб.

Съветът ми е да споделиш на съпруга ти, че се чувстваш нещастна и пренебрегната от него. Кажи му, че ти се струва и че той също не се чувства добре и трябва да помислите какво да направите най-малкото заради детето ви. То не трябва да расте във враждебна обстановка.

Много е възможно за мъжа ти студената семейна атмосфера да е нещо обичайно, ако той е израснал в такава и родителите му не са се обичали.

Другият ми съвет е да се обърнете към услугите на брачен консултант, ако решите да останете заедно.

Четете още: Изневерих на гаджето ми с най-добрата ѝ приятелка, сега тя ме изнудва