Психолозите са единодушни, че ключът към добрия секс между партньорите се крие в разчитането на сексуалните фантазии на жените. Не е тайна, че най-често те са онези, които не са в настроение за секс и които по-лесно се отегчават от еднообразието. Но е вярно още, че дамите, за разлика от господата, могат да издържат по-дълго „на сухо“, а когато са подложени на стрес, съвсем не им е до креватни удоволствия.

И все пак най-ерогенната зона е мозъкът. Най-добрият секс се ражда във въображението, твърди Кейт Мойл, сексолог и терапевт от Лонодон. В статия за сайта redonline.co.uk, посветена на сексуалните желания на жените, тя коментира, че личните сексуални фантазии са страхотни, защото са „ушити индивидуално за всеки един от нас“.

Дълго време се смяташе, че мъжете имат повече сексуални фантазии, отколкото жените. Но според проучването на Лeймилър това не е така: всъщност точно толкова жени си фантазират за секс, колкото и мъже – тоест цели 97%. Повече за тези резултати той разказва в своята книга, посветена на сексуалните фантазии „Кажи ми какво искаш: Науката на сексуалното желание и как то може да помогне да подобриш сексуалния си живот“ (Tell Me What You Want: The Science Of Sexual Desire And How It Can Help You Improve Your Sex Life).

„Фантазиите на жените са свързани много повече с приключения, отколкото се смяташе досега, а във фантазиите на мъжете има много повече емоционален контакт“, казва той.
„Повечето мъже и жени фантазират за едно и също: основната разлика е обаче в честотата, на която те посвещават времето си за подобен тип фантазии“.

Трите най-разпространени фантазии и сред мъжете, и сред жените, са за секс с повече от един партньор едновременно; за власт, контрол и груб секс; и такива, свързани с нещо ново, с приключение и разнообразие.

Мъжете са споделили, че по-често от жените фантазират за групов секс, но и цели 87% от жените са признали, че понякога имат фантазии за секс с повече от един партньор едновременно.

Според Лeймилър желанието за тройки, четворки и за групов секс е свързано със сензорното натоварване, което позволява на човек да се изгуби в усещанията си. Но повечето хора си представят, че при такъв сценарий те самите ще бъдат в центъра на вниманието, което пък валидира усещането да се почувстваш силно желан.

Огромен процент – 96% от жените в проучването са изказали фантазии за БДСМ(BDSM) преживявания – такива, свързани с връзване и дисциплина, доминиране и подчинение, садизъм и мазохизъм.

Изследването посочва още и че жените по-често от мъжете фантазират за партньори извън своята сексуална ориентация. Според Леймилър около две трети от жените, които се идентифицират като хетеросексуални, са имали фантазии за секс със своя пол. Но пък проучванията доказват, че процентът на мъжете и жените, които си представят секс с друг от постоянния партньор, е почти равен - 87 % жени срещу 88 % мъже.

Четете още: 10-те най-популярни секс фантазии на мъжете