Автор
Woman.bg

Най-добрите секс пози за бременни според триместъра

Ако още се чудите дали сексът по време на бременност е добра идея, спрете да го правите. Не сексът, разбира се, а чуденето. Оргазмите в месеците преди раждане действат успокояващо, категорични са експертите! Техният съвет се свежда единствено до това с напредването на бременността сексът да става по-бавен и нежен, като се стараете да избягвате натиск върху корема.

Така че, мили дами, запретвайте ръкави, или по-точно – сваляйте бикините и... се захващайте за работа...

За първия триместър

Поза „Кръстоска“

View post on Instagram
 

Тя е легнала по гръб, а той е над нея, разположен под ъгъл с опрени на дланите си ръце. Започнете в мисионерска позиция, но преди началото на действието, вашият партньор леко да се завърти надясно или наляво, така че да заеме позиция в готовност за лицеви опори.

Поза "Ножици"

Мъжът е легнал на една страна, като опорният му крак е сгънат в коляното, а другото коляно сочи нагоре или нежно е отпуснато върху крака на партньорката му. Половинката му също е позиционирала тялото си на една страна и се опира на лакти. Единият ѝ крак е между тези на партньора, а другият почти под мишницата му. Тя се подпира на стъпала, защото колената ѝ трябва да са свободни, за да може да влезе в темпо. Позицията позволява нежно, бавно и плитко проникване, а коремът на жената е освободен от всякакво притискане.

Поза „На ръба на леглото“

Дамата е седнала на ръба на леглото и легнала назад по гръб. Той коленичи или e наведен над нея. Позата дава възможност за дълбоко и бавно проникване. Можете да увиете краката си около кръста на партньора си. Ако започнете да се чувствате замаяни в легнало положение, поставете няколко възглавници под горната част на гърба и главата си.

За втори семестър

Поза „Задна прашка“

View post on Instagram
 

Една от класическите секс пози – "задна прашка", известна още и като "кучешката", е много приятна, ако нямате проблем с дълбокото проникване. Единственото усилие, което в определени случаи може да ви създаде дискомфорт, е натоварването върху ръцете и коленете. В случая лактите също могат да играят добра опорна роля. Контролът се пада на мъжа, така че е добре той да се старае движенията, които прави, да са по-внимателни, бавни и нежни.

Поза „Горещ стол“

Партньорът е седнал на ръба на леглото или стола, а дамата е с гръб към него, настанила се върху достойнството му. Изпробвайте ъглите, които ви карат да се чувствате най-удобно. Уверете се, че краката ви докосват земята, така че да чувствате добра опора под себе си. Позата предлагат удобство и позволява на жената сама да контролира интензитета и ритъма на тласъците.

Поза „Ездачка“

Една от най-подходящите секс пози през бременността, особено препоръчвана за втория семестър, е тази, при която дамата е отгоре. Позицията не оказва натиск върху стомаха на жената, цялата тежест от сексуалния акт пада върху мъжа, а жената се наслаждава напълно на възможността сама да контролира проникването, темпото и интензитета.

За трети семестър

Поза „Лъжички“

View post on Instagram
 

При тази поза партньорите лежат на една страна, така че жената да е с гръб към мъжа. Позата позволява мъжът да проникне лесно отзад. Нужно е само да издадете назад таза си. Проникването е плитко, няма риск от неразположение, а и коремът остава без риск от прекомерен натиск. Чудесна позиция, подходяща най-вече за третото тримесечие от бременността, когато коремът е голям и не бива да бъде притискан. Позицията е изключително удобна и за двамата партньори, тъй като не изисква особено напрежение и динамика.

Поза „Обърната ездачка“

Позата е идентична с тази на „ездачката“, с тази разлика, че жената е седнала с гръб към партньора си. Когато партньорката е в третия триместър, жената вместо в клекнало, може да се позиционира в колянно положение.

Поза „На ръба на масата“

Мъжът е прав, като жената е седнала на ръба на маса или кухненски плот, като е обвила здраво ръце около врата на партньора си. Краката ѝ са плътно обгърнали задните му части.

Четете още: Най-добрите секс пози за забременяване