Когато искате да забременеете, не забравяйте, че фактор номер едно, свързан с шанса да се сдобиете с рожба, е възрастта! Безспорно, това, в което всеки експерт по въпроса ни уверява, е фактът, че най-голяма вероятност да забременеете от биологична гледна точка имате през десетилетието от 20 до 30-годишна възраст. С всяка следваща година късметът да заченете намалява все повече. Освен възрастта роля за благополучния развой от интимната игра, за утеха на по-напредналите с годинките дами, имат както периодът на овулацията, така изборът на подходяща за случая секс позиция:

Креватните упражнения по-долу се основават на проучване от Journal of Sex and Marital Therapy, в което се разглеждат какви са шансовете от забременяване според разположението на пениса във всяка една от сексуалните пози. Ами..., да видим:


Кучешка поза

Кучешката позата дава възможност на партньора ви да еякулира по-близо до отвора на шийката на матката. Сексолозите обаче дават още един съвет, който според тях е от изключително значение. Докато правите секс, не тормозете главата си с въпроси от типа дали този път ще стане, или пак ще ударите на камък. Отпуснете съзнанието си и се отдайте с всичките си сетива на насладата от приятното изживяване.

Мисионерска поза

За подходяща за забременява поза се приема също така и Нейно величество класическата мисионерска позиция. За подсилване на ефекта жената може да сложи възглавница под таза си. По този начин след еякулацията тя ще намали изтичането на семенна течност навън. При всяка друга поза може да се практикува лежането на възглавница след половия акт. Някои жени повдигат краката си, подпирайки се на стена, шкаф и др. Добре е жената да не става от леглото поне 15-30 минути след половия акт.

Ездачка

Ездачката позволява дълбоко проникване, при което се осигурява плътен и пълен контакт. Пък и тази поза е любима за мъжете. С нея се разкриват толкова красиви и възбуждащи прелести, на които господата могат да сложат ръцете си. Гледката на полюшващите се женски гърди е обожавана от всеки мъж. Няма такъв, който да я откаже!

Жокей

Не бъркайте тази секс поза с „ездачката“. В този случай жокеят ще е вашият партньор. Вие трябва да легнете по корем. След това да изпънете краката си назад като ги разтворите леко, за да има достъп той да проникну във вас.

Други подходящи пози са всички с дълбоко проникване, при които се осигурява добър пълен контакт. Не бързайте с хигиенните мерки, ако не се налага. Изчакайте с душа и в никакъв случай не си правете вагинална промивка с дамски душ или други подобни практики.

И на финал един бонус съвет от нас: Независимо дали сте отдолу, отгоре, отстрани, отпред или отзад, важното е да не допускате в съзнанието си мисли, които да ви тревожат. Стресът оказва негативно влияние както на качеството на сексуалния живот, така и на способността да забременеете.

Четете още: Тези йога пози ще подобрят сексуалния ви живот