Научете тези правила и ще сте царица на чата и свалките!

За добро или за лошо, в днешно време почти всичко се случва в онлайн пространството. Все по-често срещаме двойки, чиято любов е започнала в някоя от социалните мрежи и след това се е пренесла и в реалния живот. От една страна, да можеш да си пишеш, с когото и по което време пожелаеш, е страхотно удобство, но от друга липсата на жив контакт може доста да затрудни комуникацията с другия човек. Ето защо е добре да знаем как да започнем разговор в чата и какъв е най-правилният начин да поддържаме огъня, макар и виртуално. Предлагаме ви няколко отлични съвета:

Как да започнем разговора

Използвайте изрази, които „разчупват леда“

Подходете с чувство за хумор и не го обмисляйте дълго. Може да се възползвате от информацията, която човекът е дал за себе си в социалната мрежа и да пуснете някоя симпатична шега, свързана с любимия му филм или просто с някоя негова снимка. Ако накарате обектът на желанията ви да се усмихне, то сте уцелили право в десетката.



Задавайте въпроси

Не се срамувайте да покажете, че имате интерес. Задавайте смело въпроси, свързани с професията на човека или просто го попитайте къде обича да разпуска с петък вечер и каква музика харесва. Важното е въпросът да е насочен към тема, по която знаете, че се интересува.

Не започвайте разговора с „Хей“

С тази симпатична думичка не казвате нищо и шансът човекът от другата страна да ви игнорира не е никак малък. Трябва да уточним, че това важи за започване на първи разговор. За да имате успех, е необходимо да се постараете и да ангажирате вниманието на другия човек.



Защо не е чак толкова лоша идея да пишете първи?

Вероятно много от вас никога не са дръзвали да пишат на непознат, макар и той да ги привлича и да е предизвикал интереса им. Тук е моментът да ви уведомим, че да изпратите първи съобщение не е толкова лоша идея, колкото си мислите. Едната причина да ви уверим в това е фактът, че когато вие започвате комуникацията, ще усетите, че държите контрол над ситуацията. Освен това, ако не го направите, може да изпуснете възможност за страхотна връзка, само защото не сте посмели да рискувате. Доста нелепо, нали? И не, не сте прекалено достъпни, ако пишете първи.

Как да поддържате огъня в чата

Добре, разговорът вече е започнал и нямате търпение да продължите да си пишете. Но знаем, че онлайн комуникацията невинаги върви толкова гладко и е лесно някоя от страните да изгуби интерес. Ето защо е добре да задавате повече въпроси и да покажете интерес към човека отсреща. Не чакайте другите да ви забавляват, а бъдете активни. Защо и да не споделите някоя случка от деня, която ви е впечатлила? Наблюдавайте и какво публикува даденият човек, може да коментирате в чата някоя песен, снимка или новина, която го е заинтригувала и е решил да сподели на стената си. С две думи – бъдете готина компания.

А сега ви желаем късмете и бъдете смели! Ще загубите повече, ако не рискувате.

Четете още: 5 странни неща, които мъжете харесват в жените