Автор
Woman.bg

Няма да повярвате: как мъжете избират любовницата си

В представата на всяка жена любовницата е по-млада, по-красива и с по-стегнато тяло от нейното. Представяме си, че с нея Той си прекарва по-забавно, защото им е лесно да общуват, необременени от битовизми, а и тя се смее на шегите му. Изневярата съществува в съзнанието ни като нещо, което става светкавично: горещата непозната завърта главата на нашия любим и обикновено тя го е срещнала в бар или заведение. Цялата ситуация е "потопена" в солидно количество алкохол. Оказва се обаче, че на практика това съвсем не е така.

Проучване на сайта за изневери Ashley Madison показа нещо съвсем различно. Според него мъжете най-често изневеряват с жени, които вече познават! 27% от анкетираните отговорили, че ако не се чувстват щастливи във връзката си, ще се огледат за любовница сред дамите, които вече познават като приятелки. 23% от мъжете пък споделили, че предпочитат да открият страничната си връзка в лицето на жена, която не познават.

Тези резултати звучат доста логично. В съвременното общество става все по-трудно да се срещаш с нови хора, особено ако вече имаш семейство. Тук обаче идва другият проблем - ако половинката ви вече има приятелски отношения с друга женаси, рискът двамата да развият чувства един към друг е много по-голям. Списъкът тук става малко заплашителен: в него влизат вашите приятелки, общи познати и разбира се колежките. Мъжете не са единствените, които изневеряват, обвързаните дами също поглеждат настрани, така че потенциалните обекти на вашия възлюбен стават доста.

Любопитното тук е, че мотивът за изневяра на цели 49% от анкетираните дами от Ashley Madison споделят, че основната им мотивация за изневяра е сексът. Жените разкрили, че с годините мъжете им полагали все по-малко усилия в леглото и именно това ги стимулирало да погледнат встрани.