Автор
Весела Георгиева

Още сега - вдигнете скандал на мъжа си, погрижете се за здравето му

Караниците със съпругата са полезни за здравето на мъжа, тъй като удължават живота му, установиха американски учени. Колко удобно, нали?

Екипът на Кайли Бураса от университета в Аризона установил, че при двойките, при които редовно има скандали, рискът от преждевременна смърт е по-малък.



Това обаче се отнасяло само за двойките, които се карат с еднаква интензивност. Ако единият от партньорите излива чувствата си с крясъци, а другият сдържа яда си и си трае, тогава не е добре. Тогава рискът от преждевременна смърт се удвоява.

Когато двойките се карат с различна интензивност, тогава конфликтът трудно бива решен и следват нови всекидневни стресови ситуации, констатирали учените. Те от своя страна водят до риск от преждевременна смърт.

Екипът на Кайли Бураса изследвал поведението на 192 двойки в продължение на 32 години. Проучването се фокусирало върху това колко чести били семейните разпри и как те се отразяват на продължителността на живота им.

И резултатът показал - ако изливате редовно събраното във вас напрежение редовно под формата на една приятна, сладка караница, ще живеете по-дълго. Особено що се отнася до представителите на силния пол.

Така че, скъпи дами, не се притеснявайте да влезете в ролята на скандалджийка. Действайте смело.

https://www.facebook.com/woman.bg/posts/pfbid07RxrHGeGk8CXhj87DVVueLwzpYtCazjwmndXa8HRQtmE4tmmKdfEvHttRRkrH5PMl