Автор
Антония Дамянова

От какво се страхуват най-често жените в леглото

Сексуалната революция ни донесе категорично доста важни предимства: безплатно право да контролираме тялото си, достъпна контрацепция, възможност за аборт. Въпреки това, дори и най-значителната промяна, може да крие капани.

И така, от какво се страхуват най-често жените в леглото според наблюденията на руския сексолог Виктория Бастрикина.

Страхуват се да изглеждат неумели

Много жени признават, че се страхуват да изглеждат като тромава девица в леглото. На това можем да отговорим с новината, че не са много и мъжете, които са 100% уверени в своите сексуални способности. Всъщност те изпитват същия страх, независимо колко смели са.

Страхуват се да изглеждат непривлекателни

Често жената не е уверена в красотата и съвършенството на тялото си. Най-добрият съвет на сексолозите в този случай към дамите, е да осъзнаете, че ако един мъж ви иска такава, каквато сте, едва ли ще му прави впечатление някоя и друга паласка по тялото ви.

Страхуват се да бъдат по-лоши в леглото от "бившата" му

Жената се страхува да не бъде сравнявана с бившата му. Всъщност истината е, че мъжете също се страхуват от това, и то дори повече от дамите.

Смущават се от телесните си миризми и звуците, които издават по време на секс

Жената се срамува от естествените миризми на тялото си и звуците, които издава по време на половия акт. Всъщност по време на секс, самите звуци, които в ежедневието ни изглеждат отблъскващи, се възприемат от мозъка на мъжа изключително вълнуващо и възбуждащо. Заедно с потта пък от апокринните жлези се освобождават т.нар. феромони, които ни позволяват да почувстваме още по-голяма връзка с партньора си.

Страхуват се, ако не винаги изпитват оргазъм

Жената се притеснява, че няма да може да изпита оргазъм, и се обвинява за това. На свой ред тези преживявания допълнително я отдалечават от върха на удоволствието. В този случай си струва, първо, да спрете да мислите, че нещо конкретно не е наред с вас - по-скоро с вашия партньор. На второ място, да се включите в пробуждането на вашите собствени ерогенни зони и да се съсредоточите върху стимулацията на клитора по време на секс.

Четете още: 6 причини, поради които той не иска вече да прави секс с вас