Автор
Woman.bg

Отношенията с партньора ви според позата, в която спите

Човек се върти в съня си около 100 пъти и сменя най-различни пози, особено когато до него спи и половинката му. Разбира се, начинът по който си почиваме през нощта се влияе от фактори като температурата в стаята или от здравословното ни състояние, но в същото време позата, която заемаме, говори много за отношенията във връзката ни. Вижте какво означават следващите 13 пози и какво е отношението им към характера и поведението ви в романтичните отношения.

1.“Моята територия“

Според специалисти човек, който заема почти цялото легло, докато спи и принуждава половинката си със значително по-малко пространство, е по-самостоятелен и предпочита сам да решава проблемите си. Освен това той е склонен да бъде по-груб и да напада партньора си.

2.Борба за пространство

Ако единият се опитва да се доближи до половинката си, но другият като че ли отбранява личното си пространство, то това означава, че някъде в отношенията има разминаване, което съвсем скоро може да се проявят не само в позата за сън.

3.Сякаш се вглеждате един в друг

Щом спите с лице един към друг и дори често приближавате челото си към неговото, то за момента отношенията ви са спокойни и хармонични.



4.Леко се докосвате

Ако не спите прегърнати, а само леко увивате крак около неговия или друга част от тялото ви е в лек досег с него, то това означава, че между вас има силно доверие. Отношенията ви са хармонични и се чувствате прекрасно и комфортно, когато сте заедно.

5.Все едно наблюдавате звездите заедно

Тази поза е характерна за двойките, които са от скоро заедно. И двамата сте легнали по корем и той ви е обгърнал лежерно с една ръка, а вие сте се сгушили в него. Ако спите по този начин, то това означава, че сте много привързани един към друг и изпитвате силна страст.

6.Рамо до рамо

Вие сте много сплотени и вероятно отношенията ви ще бъдат дълготрайни и сериозни.

7.На лъжичка

Обикновено в тази поза спят двойките, които от скоро съжителстват заедно. Тя означава, че партньорите са силно загрижени един за друг и че обичат да отделят повече внимание на отношенията си.



8.“Стой при мен“

Нещо като лъжичката, но без да сте прегърнати, а просто партньорът ви е сложил ръка на рамото или на кръста ви. Тази поза може да означава, че отношенията ви са вече улегнали и първоначалната страст е утихнала. Просто единият има нужда от повече лично пространство, отколкото другия.

9.Кралят на леглото

Той е легнал удобно и почти ви е прегърнал с едната си ръка, сякаш ви притежава, а вие сте негова подчинена. Тази поза означава, че вашият човек обича да бъде център на внимание и да диктува правилата, докато вие сте по-тихата и стеснителна натура.

10.Всеки се радва на собствено пространство

Ако не желаете телата ви да се докосват, докато спите, това означава, че се чувствате комфортно един с друг, но имате нужда от лично пространство. Но може и да подсказва, че наличие на разногласия помежду ви.



11.Допирате се в една точка

Като цяло всеки спи в собствената си половина, но оставяте една точка от телата си да се докосва с тази на другия. Тази поза означава, че уважавате личността и свободата на другия, но имате нужда и от близост.

12.Поза „диалог“

Вие спите с лице един към друг, хванали се за ръцете, също както когато си говорите. Радвате се на силна любов и привързаност, но вероятно прекарвате много време отделно един от друг и имате нужда да бъдете по-често заедно. Вие цените и уважавате половинката си, както и тя вас.

13.Любовен възел

Според психолози тази поза е характерна за двойките в началото на брачния им живот и говори за наличието на силна страст между партньорите. И въпреки че позата не е много удобна, влюбените са твърде обзети от трепета на любовта.

Четете още: Да се върнете при стара любов може да не е чак толкова лоша идея