Проучване установи къде хората по света са сексуално най-активни. Целта на изследването била да разкрие степента на позитивната и съответно негативна нагласа спрямо секса, както и колко често се практикува той в различните страни, пише "Дейли стар".

Инициатор на анкетата е мобилното приложение Laveeza. Допитването е проведено с 450 000 души на възраст между 18 и 70 години от 200 града в целия свят.

Освен сексуалната активност сред показателите, които авторите на проучването отчели щателно, са и склонността към експериментиране, размяната на партньори, употребата на секс играчки, гледането на порно, равноправието между половете, толерантността към гей общността и достъпът до предпазни средства.

Четете още: В коя възраст жените се радват на най-страхотен секс


Резултатите от теста впоследствие били компилирани с данните от утвърдени предишни доклади на Световната здравна организация за сексуалното здраве във всяка страна.

За изненада в топ 10 от списъка с най-сексуалните градове липсват страни като Тайланд и Япония, известни най-вече със секс туризма си. За сметка на това обаче в челната десетка попадат столицата на греха – Лас Вегас, както и огнището на разврата и карнавалите – Рио де Жанейро.

Едва ли обаче ще ви учуди името на лидера в класацията на приложението. Най-горещият град в света, където сексуалността е издигната в култ, е Негово величество градът на любовта – Париж.

Ето кои са останалите места, твърдо позиционирали се в топ 10 на градовете с най-трескав и интензивен сексуален начин на живот:

1. Париж, Франция

2. Рио де Жанейро, Бразилия

3. Лондон, Великобритания

4. Лос Анджелис, САЩ

5. Берлин, Германия

6. Ню Йорк, САЩ

7. Сао Пауло, Бразилия

8. Лас Вегас, САЩ

9. Ибиса, Испания

10. Амстердам, Холандия

Четете още: Любов ли е или просто секс?