Автор
Весела Георгиева

Пет причини да не се върнете при бившия си

Понякога наистина трябва да затворите една врата, за да отворите друга... И не се притеснявайте - всяка връзка може да приключи в един момент. Това не трябва да ви кара да се чувствате зле.

Най-доброто лекарство е да забравите бившия и да намалите максимално контактите си с него. Поне в началото. Според психолозите и специалистите по връзките, има пет причини, заради които не трябва да се връщате назад и да давате n-ти шанс на бившия. Ето ги!

Той няма да се промени. Да, факт. И то не защото не иска, а защото не може. Глупаво е да си мислите, че това може да се случи. Отношението му вероятно ще бъде различно, такова, каквото очаквате в първите седмица, две, максимум месец. И после всичко ще се върне по старому.

Скандалите пак ще ги има! Ако сте се карали, ако сте имали проблеми, те няма да изчезнат като с магическа пръчка. Просто защото явно нещата не вървят. Даже ще стане по-лошо. Ще започнете да съжалявате, че сте се върнали назад, ще започнете да се дразните от всяка негова дума или постъпка. Въобще - ще живеете в малък ад. Това ли искате?

Ще загубите ценно време, което можете да вложите в нещо ново и красиво. Връщайки се назад към бившия вие просто ще си загубите времето. Ще пропуснете не само ценни минути, но и ценни възможности да срещнете нов човек. Не гледайте назад. Щом веднъж не се е получило, вторият път няма да е по-различно. Просто продължете напред.

Той ви е изневерявал, дали няма да го направи отново? И това е факт. Различни статистики показват, че ако един човек веднъж е кръшнал, ще го направи пак. Вие няма да му имате доверие, това ще ви причини безсънни нощи и много проблеми във връзката.

Не можеш да върнеш всички хубави неща, остави ги в книгата със спомените си... Няма начин да върнете хубавите моменти. Освободете се от носталгията. И постройте новото начало. Гледайте напред. Бъдете себе си. И всичко хубаво ще дойде при вас.