Поздравих бившата ми за годежа и завършихме в леглото. Ами сега?

Както знаем, в този живот винаги нещо може да се обърка най-неочаквано, а това важи с още по-голяма сила за любовта. Мислиш, че си превъзмогнал някого, дори мислиш, че вече сте просто приятели и хоп – в един момент се оказвате в леглото. И то в най-неподходящия момент, когато единият от вас вече е в друга връзка.

Какво се прави в такава ситуация и как изобщо се стига до там? Вижте в следващата история:

„Наскоро се видях с бившата ми приятелка, за да я поздравя за това, че се е сгодила. От дълго време не сме заедно, но успяхме да запазим приятелски отношения. Както обаче си говорехме за нея и годеника ѝ, накрая заършихме в леглото. Сякаш от нищото! Просто правихме секс...



Сега тя иска да продължим да се виждаме тайно, дори и след като се омъжи. С нея бяхме заедно две години, а преди 6 месеца тя прекрати връзката ни. Първоначално ми беше лесно, защото покрай карантината не се виждахме. Тази изолация ми помогна да преживея раздялата ни по-лесно. Но си останахме приятели.

Наскоро обаче най-изненадващо научих, че тя не само има нов мъж до себе си, но е и сгодена. Писах ѝ за да я питам дали са избрали дата за сватбата и да я поздравя. Тя ми отговори и ме попита дали искам да се видим.

Няколко дни по-късно дойде на гости в апартамента ми, но беше някак тиха и изглеждаше доста уморена. Попитах я какво има, а тя се разплака и ми призна, че е бременна. Още по-интересното беше, че ми каза: „Много ми се искаше да е от теб“.

Отне ми доста време да я успокоя. Прегръщах я, галех я, говорих ѝ. И изведнъж започнахме да се целуваме. Аз я отблъснах, но тя ми каза, че ме желае и накрая правихме секс.



Лошото е, че това не беше единичен случай. От тогава се видяхме още няколко пъти, за да спим заедно.

Истината е, че нямам нищо против да се съберем отново, но тя е бременна и е сигурна, че ще се омъжи за бащата на бебето. Двамата живеят заедно, но тя ми каза, че много иска да продължи да се вижда и с мен винаги, когато ни е възможно.

Засега уговорката ни е да се виждаме веднъж в месеца. Аз се съгласих, дори тази щура идея ми харесва. И в интерес на истината в момента връзката ни е по-хубава и вълнуваща от преди. Обичам да съм с нея, но не мога да скрия, че имам и съмнения дали това трябва да продължава.

Работих много усилено, за да превъзмогна раздялата ни и се притеснявам, че отново мога да се влюбя в нея и да остана с разбито сърце“, Александър.



Отговорът на специалист:

Важно е да осъзнаеш, че в момента тя не е твоя и вероятно в скоро време няма да бъде. Идеята, че ще можеш да продължаваш така, е налудничава.

Животът ѝ ще става все по-натоварен с бебето и новия ѝ мъж, а ти ще си заклещен в позицията на любовник и ще ти бъде трудно да продължиш живота си.
Ако се отдръпнеш сега, тя ще осъзнае, че няма как да бъдеш нейното кошче за душевни отпадъци. Дори може да се замисли с кого трябва да остане. В случай обаче, че се съгласиш ситуацията да продължава да бъде същата, ти няма да ѝ дадеш възможността да се замисли сериозно над тези въпроси.

Обясни ѝ, че имаш чувства към нея, но това положение е неприемливо за теб и няма да се виждате, ако тя не е свободна.

Четете още: Мъжът ми иска тройка с гей, не знам дали трябва да съм с него